معرفی 8 تا از تابلو نقاشی های معروف ایرانی
در این مقاله سعی بر این داریم تعدادی از تابلو نقاشی های معروف ایرانی از آثار: کمال الملک، اسماعیل آشتیانی، محمود فرشچیان، حسین بهزاد، ایران درودی و …. را به شما معرفی کنیم.
فهرست مطالب
کمال الملک
وقتی صحبت از هنرمندان مشهور ایرانی به میان می آید، بدون شک نام کمالالملک یکی از اولین هایی است که به ذهن همگان خطور میکند.
محمد غفاری ملقب به کمال الملک در سال 1224 در خانواده ای مشهور از هنر کاشانی چشم به این دنیا گشود. عموی کمال الملک، محمد صنیع الملک، از نقاشان معروف زمان خود بود. در واقع هنر در این خانواده موروثی بود. محمد خود علاوه بر اینکه پدر و مادرش او را در راه هنر تشویق می کردند روحیه لطیفی داشت.
تالار آینه چیست و کجاست؟ و تمام وقایع که منجر به وجود آمدن اثر معروف و مشهور «تالار آینه» از استاد کمال الملک شد را در یک مقاله به صورت جداگانه برای شما هنر دوستان ارائه کردهایم. جهت مطالعه کلیک نمایید!!
اسماعیل آشتیانی
اسماعیل آشتیانی هنرمند نامآور ایرانی است که در سال 1271 در تهران چشم به جهان گشود. او از کودکی به نقاشی علاقه زیادی داشت و اغلب به خلق نقاشیهای شاهنامه میپرداخت. در نوجوانی به مدرسه دارالفنون رفت و از شاگردان کمال الملک بود.
آشتیانی استعدادی استثنایی در طراحی داشت و نقاشی های «نامه نویس» و «شات» او بسیار مورد تحسین قرار گرفته و از تابلو نقاشی های معروف ایرانی است. استاد آشتیانی علاوه بر نقاشی، با ذوق تیز شعر نیز می سراید و به «شعله» معروف است.
محمود فرشچیان
محمود فرشچیان هنرمند سرشناس ایرانی در بهمن 1308 در شهر هنری اصفهان به دنیا آمد. پدرش او را برای آموختن نقاشی نزد میرزا آقا امامی فرستاد و او به هنرستان هنرهای زیبای اصفهان رفت و در آنجا طراحی را نزد عیسی خان بهادری آموخت.
فرشچیان بعدها برای افزایش دانش نقاشی به اروپا سفر کرد. سبک منحصر به فرد او که هنر و مذهب را در هم می آمیزد، او را به چهره ای مشهور در دنیای هنر تبدیل کرده است.
تابلو «عصر عاشورای» محمود فرشچیان از تابلو نقاشی های معروف ایرانی یکی از خارقالعادهترین تابلوهای نقاشی است که شهرت جهانی دارد.
حسین بهزاد
حسین بهزاد از هنرمندان برجسته ایرانی است که در سال 1273 در شیراز متولد شد. بهزاد با معرفی اشکال و سایه های ایرانی، انقلابی در هنر نگارگری ایجاد کرد و سبک جدیدی را ایجاد کرد که خود را از نقاشی های الهام گرفته از روسیه که در دوران قاجار رایج شده بود متمایز کرد.
او با کار خود به حفظ و احیای شکل ایرانی نقاشی کمک کرد. استاد بهزاد بیش از 400 اثر را به یادگار گذاشت که همچنان الهام بخش و مجذوب علاقه مندان به تابلو نقاشی های معروف ایرانی است.
«شیرین و فرهاد» از تابلو نقاشی های معروف ایرانی اثر استاد حسین بهزاد
ایران درودی
ایران درودی یکی دیگر از هنرمندان برجسته ایرانی است که شایسته ذکر است. او علاوه بر اینکه نقاش ماهر و چیره دستی بود، نویسنده و کارگردان هم بود.
ایران خانم در شهریور 1315 در خانواده ای سرشناس خراسانی در نیشابور به دنیا آمد و از کودکی شیفته هنر نقاشی بود. او دانشجوی دانشکده هنر های زیبای پاریس بورزا شد و مهارت های خود را در این زمینه تقویت کرد. استعداد و تطبیق پذیری درودی او را به چهره ای قابل احترام در دنیای هنر تبدیل کرده است.
بهجت صدر
بهجت صدر نقاش ایرانی در خرداد 1303 در اراک به دنیا آمد. وی در دانشکده هنرهای زیبای تهران تحصیل کرد و در سال 1334 بورسیه تحصیلی ایتالیا را دریافت کرد.صدر یکی از نقاشان برگزیده بیست و ششمین دوسالانه ونیز بود. اولین نمایشگاه در گالری پینچو.
صدر با مرتضی حنانه، هنرمند سرشناس ایرانی و موسیقیدان فرهیخته ازدواج کرد. آنها دختری به نام میترا داشتند که با محبت به او کاکوتی می گفتند. نقاشیهای انتزاعی صدر اغلب از باغها و محوطههای ایرانی الهام میگرفت و استفاده از رنگهای سرد و مات با تکنیک نور و سایه در پردههای نقاشیهایش جلوه ای بی نظیر ایجاد کرد.
رضا عباسی
رضا فرزند مولانا اصغر کاشی از نقاشان برجسته دوره صفویه بود. وی در قزوین به دنیا آمد و در اصفهان چشم از جهان فروبست.
رضا در نقاشی دیواری، طراحی تک پیکر و نسخ خطی نزد استادان متعددی از جمله صادقی بیگ افشار، سیاوش بیگ گرجستانی و شیخ محمد آموزش دید. رضا به عنوان یک نقاش به دلیل استفاده از رنگهای روشن مانند لاجوردی و قرمز روشن که جایگزین رنگهای سنتی ارغوانی، زرد و قهوهای در پالت او شد، شهرت داشت.
در بسیاری از نقاشی های او، پردهها یک یا دو چهره انسانی را نشان می دادند که به طرز پیچیده ای حکاکی شده بودند، که از طرح های شلوغ مورد علاقه دربار فاصله داشت. رضا هم تمایل داشت با سیاه قلم چهره مردم عادی را بکشد. به دلیل استعداد و توجهی که از سوی شاه عباس داشت، به او لقب «عباسی» دادند.
مرتضی کاتوزیان
مرتضی کاتوزیان هنرمند سرشناس ایرانی در تیرماه 1322 در تهران به دنیا آمد. کاتوزیان از کودکی به نقاشی علاقه داشت و از سال 1339 به طور حرفه ای گرافیک و نقاشی را دنبال کرد. آثار او به طور گسترده ای به دلیل سبک رئالیستی خود شناخته می شوند، اگرچه او سوررئالیسم را نیز تجربه کرد.
برای بیش از 30 سال، او نقاشان بسیاری را در استودیوی کوچک خود راهنمایی و به جامعه فرستاده است. تا به امروز چهار جلد از آثار استاد کاتوزیان منتشر شده است که نشان دهنده استعداد هنری اوست. علاوه بر این، او در طول فعالیت هنری خود پوستر های زیادی طراحی کرده است.
نوشته شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند.
دیدگاهتان را بنویسید