آموزش نگارگری جدول کشی
مقدمه
آموزش نگارگری جدول کشی به شما کمک می کند تا بتوانید با استفاده از قابلیت های مختلف جدول کشی، دادهها را به شکلی منظم و قابل فهم در قالب جداول نمایش دهید. با استفاده از این مهارت، می توانید به راحتی داده های خود را تحلیل کرده و به نتایج دقیق و مفیدی دست پیدا کنید.
جدول کشی در نگارگری یکی از مهارت های مهم در حوزه تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی است. این مهارت به شما کمک می کند تا بتوانید داده های پیچیده را به شکلی ساده و قابل فهم در قالب جداول نمایش دهید. در واقع، آموزش نگارگری جدول کشی به عنوان یک ابزار قدرتمند در تجزیه و تحلیل دادههای کم و بیش استفاده می شود.
در این آموزش، با استفاده از مثال های عملی و تمریناتی، به شما نحوه ساخت جدول کشی را به صورت کامل آموزش خواهیم داد. همچنین، در این آموزش به بررسی مفاهیم مختلفی مانند فرایند تجزیه و تحلیل، تعریف شرایط و معیارهای مختلف جدول کشی در نگارگری پرداخته خواهد شد.
بنابراین، اگر به دنبال یادگیری یکی از مهارت های مهم در حوزه تحلیل و طراحی سیستم های اطلاعاتی هستید، آموزش نگارگری جدول کشی را از دست ندهید و با استفاده از آن به داده های خود سادگی و قابل فهم بخشید.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
در نگارگری مانند دیگر رشته های هنر برای حفظ تناسبات و وحدت رویه در اثر هنرمند می بایست قوانینی را رعایت نماید. اصلی ترین این قوانین ترکیب بندی عناصر است. در ترکیب بندی نگارگری روش های گوناگونی وجود دارد از جمله ترکیب بندی اسپیرال، دایره ای، مثلثی و ….
اما نکته ای که مهم است در ترکیب بندی از هر روشی که استفاده شده باشد در نهایت باید کاری کرد که تمرکز بیننده به طرح و موضوع اصلی معطوف گردد. برای این امر لازم است جدول کشی در نگارگری نیز در اثر اجرا شود. در ادامه این مقاله با آموزش نگارگری جدول کشی بیشتر آشنا خواهیم شد.
آموزش نگارگری جدول کشی چیست؟
از مهمترین هنر ها نزد کتابسازان از دیرباز تا کنون هنر جدول کشی بوده است. اکثر هنرمندان تذهیب کار، نگارگر و … می توانستند جدول کشی را انجام دهند اما به خاطر ظرافت و اجرای دقیق و زمانبر شدن کار، اجرای جدول کشی را به استادان جدول کشی می سپردند.
آنها نیز با وسایل تخصصی و رنگ های طلایی و نقره ای در نهایت دقت و ظرافت جدول کشی در نگارگری و تذهیب یا کتب را انجام می دادند. آموزش نگارگری جدول کشی و تذهیب توسط اساتید به هنرجویان و علاقمندان آموزش داده می شد. بعد از آن دوران با به وجود آمدن ابزار چاپ جدول کشی سریعتر و دقیقتر اجرا می شود.
در ابتدای ورود این هنر به آثار و متون قرآنی از رنگ طلایی و فقط به صورت خطوط موازی اجرا می شده است. در قرون سه و چهار کم کم شمسه، کتیبه و کادر بندی ها پدید آمدند و مسیر تکمیل آن با اضافه شدن نقوش ختایی و اسلیمی و سایر رنگ ها به جدول کشی در نگارگری ادامه یافت.
به طور کلی جدول کشی در نگارگری کادری است که به دور اثر کشیده می شود. این امر به منظور کنترل نگاه بیننده است تا تمرکز او را به مرکز تابلو و اثر معطوف کند و چشم ببینده را از حاشیه خالی اطراف به اصل موضوع هدایت می کند. تنوع جدول کشی در نگارگری بیشتر در فاصله میان خطوط آن است، تا رنگ مورد استفاده.
خطوط جدول کشی در شروع و پایان با ضخامت یک، دو، سه میلیمتر و یا بیشتر انجام می شود. حد فاصل بین ضخامت های بالا باید با فاصله یک میلیمتری باشد. محور اصلی در آموزش نگارگری جدول کشی و تذهیب گره ها هستند. تنوع گره ها باعث تنوع در جدول کشی می شوند. گره دو، سه یا چهار مسطر که در هم آمیخته هستند و به صورت مسطح یا مدور رسم می گردند.
در آموزش جدول کشی نگارگری نکته مهم ضخامت جدول هاست. هر چه ضخامت جدول ها بیشتر باشد تزئینات و جزئیات بیشتری در آن اجرا می شود. اما در جدول های یک میلیمتری نقشی انداخته نمی شود و فقط با یک رنگ جدول اجرا می شود. وقتی جدول ها اجرا شدند اطراف آن باید با رنگ مشکی به صورت ظرف و خیلی نازک قلمگیری شود. این کار معمولا با استفاده از ترلینگ انجام می شود.
زیبایی جدول و هماهنگی آن با اثر وقتی کامل می شود که از رنگ مناسب در آموزش نگارگری جدول کشی استفاده شده باشد. در آموزش جدول کشی نگارگری و تذهیب انتخاب رنگ از موارد اصلی است که به هنرجویان آموزش داده می شود. رنگ هایی که در جدول کشی استفاده می شوند باید با رنگ های اصلی تابلو هماهنگی داشته باشد.
همچنین موضوع اثر یا شعر و متنی که در آن وجود دارد نیز بر انتخاب رنگ جدول کشی تاثیرگذار است. رنگ جدول باید با حس و حال موجود در تابلو و عناصر آن تناسب داشته باشد. علاوه بر آن باید به همنشینی رنگ سرد و گرم نیز توجه شود.
وسایل مورد استفاده در آموزش جدول کشی در نگارگری و تذهیب برای افراد مبتدی و حرفه ای شامل موارد زیر می باشد :
- ترلینگ : نوعی قلم است که خطوط پیوسته و با یک ضخامت را می توان با آن ایجاد کرد. گواش رقیق شده یا رنگ در مخزن آن ریخته می شود و در کنار خط کش برای کشیدن خصوط یکنواخت در آموزش نگارگری جدول کشی استفاده می شود.
- خط کش
- گونیا
- مهره : برای صیقلی کردن سطح کار یا براق کردن نقره یا طلای به کار رفته در اثر استفاده می شود.
- قلم مو
- رنگ طلایی و نقره ای : برای زیباتر کردن و ارزشمندتر شدن اثر از این دو رنگ می توان استفاده کرد. البته این رنگ ها از ترکیب پودر طلا و نقره با صمغ بدست می آید. امروز از رنگ های شیمیایی نیز استفاده می شود.
- رنگ های جسمی : مانند رنگ گواش یا اکرلیک که پوشانندکی بالایی دارند.
سخن آخر
در آموزش جدول کشی در نگارگری هدف اجرای کادربندی صحیح در حاشیه اثر است تا چشم ببینده از هجویات اطراف بوم به مرکز ان و عناصر اثر معطوف گردد. جدول کشی از گذشته تا کنون دستخوش تغییرات بسیار شده اما اصل و هدف اجرای آن ثابت بوده است.
فاصله بین خطوط در جدول کشی تعیین کننده نقش ها و جزئیات آن هستند. رنگ ها عامل اثر گذار دیگری است که باید به آن بسیار توجه نمود. وسایل مورد استفاده در جدول کشی مانند ترلینگ، خط کش و گونیا باید دقیق باشند تا ظرافت کار به نحو صحیحی اجرا شود.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید