زندگینامه محمد بهرامی نقاش ایرانی
محمد بهرامی استاد و هنرمند بنام ایرانی بود که سهم بسزایی در صنعت نقاشی داشت. استاد محمد بهرامی هنرمندی بسیار مورد احترام و سرشناس ایرانی بود که اخیرا در گذشت بسیاری از دنیای هنر سوگوار او شده است. زندگی و آثار او بسیار مورد توجه هنردوستان است و در این مقاله به بیوگرافی او می پردازیم.
زندگینامه استاد محمد بهرامی
وی در 12 مهر 1305 به دنیا آمد و در 25 اردیبهشت 1402 در ٩٧ سالگی به علت کهولت سن چشم از جهان فروبست. او طراح گرافیک، تصویرگر و یکی از پیشگامان گرافیک مدرن ایران بود. استاد محمد بهرامی در مهر 1305 در رحمت آباد کیاآباد از پدری تفرشی به نام ابوطالب بهرامی و مادری گیلانی به نام فاطمه محمدزاده به دنیا آمد.
در زمان تولد محمد بهرامی، رضاشاه به سلطنت رسیده بود و کشور دستخوش تحولات سیاسی و اجتماعی مهمی بود. تأسیس اداره مالی در حال انجام بود و صاحبان سواد و دانش علمی در مناصب مختلف جستجو و استخدام شدند.
او هنر نقاشی را در صنایع مستظرفه زیر نظر استادان نقاشی ملی و سنتی ایران آموخت. او بعداً از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد و دوره عکاسی را در موسسه عکاسی نیویورک با نمره بالا به پایان رساند.
محمد بهرامی در سال 1325 با همکاری شاگردش جواد هاتف اولین استودیوی خود را به نام “ارک” در خیابان لاله زار تأسیس کرد. «ارک» یکی از اولین استودیوهای گرافیک در ایران بود و آغاز فعالیت موفق بهرامی در زمینه طراحی گرافیک بود.
بسیاری از اساتید گرافیک و هنرهای تجسمی از جمله مرتضی ممیز، آیدین آغداشلو، محمد احصایی، علی اکبر صادقی، پرویز کلانتری، محمد تجویدی، بوریس آسیریان، علی شاهمیری، حسین اسلامیان، محمدعلی زاویه، علی اصغر معصومی، عباس کوه زاد و بیوک احمری در استودیو «آرک» با محمد بهرامی همکاری کرد.
او سال های زیادی را صرف نگارش کتاب «تاریخ هنر ایران» کرد و در طول کار خود چندین کتاب دیگر را نیز ترجمه کرد. محمد بهرامی به تصویرگری و نقاشی شاهنامه پرداخت و مجموعه نفیسی را منتشر کرد که در دسامبر 1972 توسط اداره فرهنگی سازمان ملل متحد در مقر این سازمان در نیویورک به نمایش گذاشته شد. اثر او بر شاهنامه یکی از مهم ترین آثار او در هنر ایران به شمار می رود.
زمانی که محمد بهرامی چهارده ساله بود، پدرش او را نزد استاد تقوی برد که پدرش مغازه عقیق فروشی داشت. استاد تقوی نقاشی بود که پرتره هایی از ناصرالدین شاه کشیده بود. محمد بهرامی در این مدت با راهنمایی استاد تقوی به بازسازی و ترمیم تابلوها پرداخت. در همین دوران بود که با بازسازی و ترمیم نقاشی های خاندان تیموری، استعداد استثنایی خود را در نقاشی هنری نشان داد.
محمد بهرامی در دوران تحصیل، کتاب های دانش آموزان خود را با هنر تذهیب آراسته و کتاب های درسی آن ها را زیبا و بدیع می سازد. این نشانه اولیه استعداد و اشتیاق او به هنر و طراحی بود.
لیلی خالصی همسر محمد بهرامی نیز نقاش و گرافیست است. در طول ازدواجشان، او همکار و شریک همسرش بوده و در کنار او کار کرده و در تلاش های هنری مشترک آنها مشارکت داشته است.
محمد بهرامی در سال 1325 اولین استودیو خود را در خیابان لاله زر تهران تأسیس کرد. او بعداً سازمان هنری پارس را تأسیس کرد و سپس سازمان چاپ و هنرهای گرافیک گوتنبرگ را ایجاد کرد. این سازمان ها در ارتقا و پیشرفت رشته طراحی گرافیک در ایران نقش اساسی داشتند.
رشته گرافیک دانشگاهی هنوز در ایران ناشناخته بود، اما پروفسور بهرامی با توجه به ذوق و خلاقیت هنری خود اولین آثار گرافیکی سیاه و سفید، طرح جلد و طراحی لوگو را پایه گذاری کرد.
در آن زمان، رشته گرافیک دانشگاهی هنوز در ایران نسبتا ناشناخته بود. اما ذوق هنری و خلاقیت محمد بهرامی باعث شد تا او به یکی از پیشگامان کارهای گرافیکی سیاه و سفید، طراحی جلد و طراحی لوگو در ایران تبدیل شود. او اولین استودیو مختص این نوع طراحی ها را تأسیس کرد که به تأسیس رشته طراحی گرافیک در ایران کمک کرد.
مراسم نکوداشت از استاد بهرامی در سال ۹۷ با حضور همسرش و بزرگان نقاشی برگزار شد
در دهه 1330 محمد بهرامی تصمیم گرفت ادامه تحصیلات آکادمیک را در رشته هنر دنبال کند. در دانشگاه هنرهای زیبای تهران ثبت نام کرد و تحصیلات خود را در رشته نقاشی و هنر در آنجا به پایان رساند.
برخی از آثار محمد بهرامی
نوشته شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند.
دیدگاهتان را بنویسید