آموزش طراحی آناتومی بال پرندگان
مقدمه
برای طراحی آناتومی بال پرندگان، بال ها انواع مختلفی دارند و در واقع به تعداد تنوع گونه های خود پرندگان، تنوع بال ها را شاهد هستیم. تصویر 1 نمونه هایی از این تنوع را به نمایش میگذارد. نوع اولی که در تصویر مشاهده میکنید، باریک و دراز هستند. این بال ها برای پرواز بدون نیاز به بال زدن، در جریان باد مساعد بر روی سطح دریاها، مناسب هستند. نوع دوم در تصویر 1، بال های بلند و پهنی هستند که در آنها شاه پرها با فاصله از هم قرار می گیرند. این نوع از بال برای پرواز در هوای گرم بدون وجود جریان باد، مناسب می باشند.
نوع سوم از آناتومی بال پرندگان که در تصویر میبینید، بال هایی بیضی شکل هستند که برای پروازهای سریع و کنترل شده مناسب هستند. این بال ها در پریدن سریع، مانور در میان شاخه ها و فرار از شکارچیان به پرندگان کمک می کنند. اما در پروازهای معمولی آهسته بوده و نیازی به بال زدن ندارند. نوع چهارم آناتومی بال پرندگان طراحی شده در تصویر، بال هایی با سرعت بالا هستند که باریک و تقریباً بلند هستند و برای سرعت های پایدار بهینه شده اند.
در نهایت، نوع پنجم از آناتومی بال پرندگان، که به بال های معلق مشهور هستند، نسبت به اندازه بدن پرنده، کوچکتر می باشند. این حالت برای پروازهای کنترل شده عالی هستند. اما لازم به ذکر است که برای دستیابی به مهارت کافی برای طراحی ترکیب بندی پرندگان در حالت های مختلف، نیازمند تمرینات بسیار هستید و خبر خوب این است که آموزشی در آکادمی استاد رشیدی با عنوان “طراحی آناتومی پرندگان” آماده شده است که می توانید به صورت مجازی در آن شرکت کرده و از رفع اشکال بر روی تمرینات خود بهره مند شوید.
اسکلت بندی بال پرندگان
آناتومی بال پرندگان با وجود تنوع، نقاط مشترک بسیاری دارد. اسکلت بندی بال پرندگان در حالت کلی شبیه به دست انسان است. (تصویر 2) با این تفاوت که اسکلت بال پرندگان در حالت کاملاً باز حالت مورب دارد و کاملاً باز نمیشود.
انواع پر پرندگان
برای شروع در این بخش با انواع پر پرندگان آشنا خواهید شد. در بخشی از آموزش طراحی آناتومی پرندگان در آکادمی استاد رشیدی انواع پرها به ترتیب زیر معرفی شده اند:
- پرهای اصلی که پرندگان بدون آنها قادر به پرواز نیستند. مانند شاه پرهای بال و پرهای دم. (تصویر 4)
- پرهای کرک مانند که به آنها پرهای نوزادی نیز می گویند و بعد از اولین پر ریزان می ریزند. (تصویر 5)
- پرهایی که روی بدن قرار گرفته و پوششی هستند و بدن پرنده را از گرما و سرما حفظ می کنند. (تصویر 6)
- بعضی پرها جنبه نمایشی و تزیینی دارند.
حالت های پرواز پرندگان
پرواز پرندگان از لحظه پریدن تا باز کردن کامل بال را در تصویر 7 و همچنین فرآیند بال زدن را در تصاویر 8 و 9 مشاهده میکنید. دقت داشته باشید که در حالت های مختلف ممکن است روی بال یا زیر بال، به تنهایی و یا هر دو به مقداری مشخص دیده شوند.
طراحی آناتومی بال پرندگان در حالت بسته
همانطور که میدانید، برای شروع طراحی نیاز است که ابتدا شکل کلی را به اشکال هندسی ساده تبدیل کرده و از پیچیدگی تصویر اصلی بکاهیم. طراحی آناتومی بال پرندگان در حالت بسته به صورت مرحله به مرحله از خطوط ساده تا سایه پردازی نهایی را در تصاویر محرک زیر مشاهده می کنید. (تصویر 11)
اگر به شکل کلی بال بسته که در تصویر 10 با خطوط ساده مشخص شده توجه کنید، متوجه می شوید که شبیه به یک برگ است. همچنین لطفاً به تناسبات سه بخشی که با رنگ از هم مجزا شده اند توجه فرمایید. اگر دقت فرموده باشید در فرآیند تکمیل طراحی این بال از پرهای تزیینی که در بخش قبل معرفی شدند، برای زیبایی استفاده شده است که همهی پرندگان آن را ندارند.
آناتومی بال پرندگان نمای روی بال در حالت نیمه باز
در نمای روی بال، بخشی از بال که به بدن متصل میشود بزرگتر از بخش بیرونی آن است. همچنین در «تصویر 12» به جهت برآمدگی و انحنای دو بخش بال (بخش بیرونی و بخش متصل به بدن) دقت کنید و توجه داشته باشید که پرها باید هم جهت با این منحنی ها باشند. مراحل طراحی مرحله به مرحلهی حالت نیمه باز بال از این نما نیز در تصاویری متحرک به نمایش گذاشته شده اند. «تصویر 13» لازم به ذکر است که در مرحلهی سایه گذاری در این نما سایه ها بیشتر در اطراف هستند.
طراحی آناتومی بال پرندگان نمای زیر بال در حالت نیمه باز
در نمای زیر بال برعکس نمای رویی، بخشی از بال که به بدن پرنده متصل میشود کوچکتر از بخش بیرونی آن است. لطفاً به روند طراحی در تصویر متحرک 14 توجه کنید. همچنین به تناسبات و سایه پردازی نهایی در تصاویر دقت کنید.
طراحی آناتومی بال پرندگان نمای روی بال در حالت باز
نمای زیر بال در حالت باز
نتیجه گیری
در نهایت لازم به ذکر است که در طراحی آناتومی پرندگان، علاوه بر نکات مربوط به بال، نکات کلی دیگری در ارتباط با طراحی سر انواع پرندگان و ترکیب بندی کلی بدن آنها وجود دارد که نیاز به مطالعه در تنوع پرندگان، مشاهده شکل ظاهری و رفتار آنها، یادگیری اصول اولیه و تمرین بسیار دارد. شما می توانید برای مطالعه و تمرینات بیشتر در طراحی پرندگان، در آموزش مجازی که در آکادمی استاد رشیدی با عنوان “طراحی آناتومی پرندگان” در اختیار شما قرار داده شده است، شرکت کرده و از رفع اشکال بر روی تمرینات خود در طول دوره بهره بگیرید.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید