آموزش طراحی آناتومی حالت های چهره
مقدمه
در بحث طراحی آناتومی حالت های چهره شایان ذکر است که انسان در طول حیات خود با احساسات درونی مختلفی را تجربه می کند. همهی ما گاهی شاد، گاهی غمگین، برخی اوقات وحشت زده، و بعضی مواقع خشمگین هستیم. همهی این احساسات و بسیاری دیگر در چهرهی انسان بروز می کنند و ما غالباً با نگاه کردن به چهرهی افراد متوجه احساسات درونی آنها می شویم. در این مقاله قصد داریم تغییراتی که در آناتومی چهره بر اساس برخی از این احساسات درونی ایجاد می شود را بررسی کنیم. تصاویر این مقاله از کتاب “آناتومی حالت های چهره” برگزیده شده و نتیجه مطالعات اولدیس زرینس، می باشد.
طراحی آناتومی حالت های چهره انسان
آناتومی حالت های چهره انسان در سه لایه در تصویر 1 نشان داده شده است. لایه اول شامل اسکلت بندی سر انسان، لایه دوم شامل عضلات، و لایه سوم شامل چربی صورت در زیر پوست می باشد. جمجمه انسان ها گاهاً تفاوت هایی با هم دارند که عاملی مؤثر در تنوع چهرهی افراد است. به طور مثال در جمجمه زنان و مردان به طور معمول تفاوت هایی وجود دارد.
همچنین به عنوان مثالی دیگر می توان به تشابهات نژادی در چهره افراد یک منطقه جغرافیایی خاص، اشاره کرد که یکی از دلایل آن، تشابهاتی در شکل جمجمه افراد دارای نژاد مشترک است. این تشابهات می توانند در نهایت موجب شکل خاص چشمان، تناسبات خاص بینی، شکل خاص لب، تفاوت در میزان برجستگی گونه ها و … شوند.
در لایهی دوم عضلات بر روی جمجمه قرار می گیرند. سعی کنید شکل عضلات را به خاطر بسپارید چرا که در تغییرات آناتومی حالت های چهره که موضوع اصلی این مقاله است، تأثیر قابل توجهی دارند. در لایهی بعدی چربی زیر پوست را می بینیم که میزان آن در افراد مختلف است. اما در تصویر 1 در ردیف سوم که چربی های پوست مشخص شده است، می بینید که در سمت راست بخش هایی از چربی صورت، در لایهی زیرین و هم سطح با ماهیچه ها قرار گرفته اند و بر روی آن و دقیقاً زیر پوست لایهی کاملی از چربی را می بینیم.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
طراحی آناتومی حالت های چهره
تغییرات چهره در هنگام خندیدن
در آناتومی حالت های چهره و در زمان خندیدن، گوشه های لب ها به طرفین و به سمت بالا، متمایل می شوند. گاهی اوقات لبخند می زنیم و لب ها باز نمی شوند. اما گاهی میخندیم و نیمهی بالایی لب به سمت بالاتر و نیمهی پایینی به پایین متمایل می شود. چشم ها نیز در این حالت جمع تر می شوند. اینها تغییرات آشکاری است که در نگاه اول متوجه می شویم. اما اگر دقیقتر نگاه کنیم، بسیاری از ماهیچه های صورت در این حالت دچار دگرگونی می شوند. این تغییرات را در تصویر 3 مشاهده می کنید.
در قسمت بالای چهره، مشاهده می کنید که عضلات اطراف چشم از بالا و پایین به سمت مرکز چشم حرکت می کنند که همین امر دلیل جمع شدن چشم ها است. در بخش میانی صورت، برجستگی بیشتر گونه را شاهد هستیم. که دلیل آن را در تصویر 3 می بینید. ماهیچه ای که در این تصویر به رنگ آبی مشخص شده و از گوشهی لب به استخوان گونه متصل است، در زمان خندیدن، جمع شده و در نتیجه چربی روی گونه نیز جمع می شود. در نهایت این حالت، نمایان تر شدن خط لبخند را در پی دارد. در بخش چانه نیز، پایین آمدن نیمهی زیرین لب، جمع شدن ماهیچهی زیر دهان را موجب می شود.
تغییرات چهره در هنگام ناراحتی
ناراحتی ممکن است به شکل های متفاوتی در آناتومی حالت های چهره افراد نمایان شود. به طور مثال به تصویر 4 توجه کنید. در این تصویر دو نقاشی مشهور قرار داده شده که بیننده با دیدن هر دو، متوجه غمگین بودن افراد به تصویر درآمده خواهند شد. در چهرهی بالا (اثر لویی ژان فرانسوا لاگرنه)، تغییرات مشخصی را نمی بینیم اما با دقت در چهرهی پایین (اثر آرتسن ون لیدن)، متوجه تغییراتی خواهیم شد.
تغییراتی در آناتومی حالت های چهره، تقریباً مشابه با نقاشی “آرتسن ون لیدن” را در عکسی که در تصویر 5 قرار دارد، مشاهده می کنید. بنابراین گاهی اوقات در صورت غمگین بودن و یا حتی در هنگام گریه، بخش ابتدای ابروها (متمایل به خط مرکزی صورت)، به سمت بالا حرکت می کند. این حرکت، موجب چین خوردگی فضای بین دو ابرو و بخش مرکزی پیشانی می شود که دلیل آن، کشیده شدن ماهیچه ای است که کناره های بینی را به پیشانی متصل می کند. گاهی در تجربهی احساس غم، گوشهی لب ها برعکس لبخند، متمایل به سمت پایین می شوند که این حرکت، چین خوردگی هایی را در اطراف گوشه های لب، ایجاد میکند.
تغییرات چهره در هنگام خشم
انسان ها در هنگام خشم، عموماً اخم می کنند، که موجب چین خوردگی هایی در بین ابروها می شود. همچنین در برخی مواقع خشم باعث بازتر شدن حفره های بینی می شود. از طرفی گاهی اوقات افراد خشمگین لب های خود را به هم می فشارند که تغییراتی را در ماهیچه های اطراف لب و همچنین چانه، آنچنان که آناتومی حالت های چهره آن ها را در تصاویر 7 و 8 می بینید، در پی خواهد داشت. در حالت کلی خشم افراد به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد.
گاهی افراد از خشم فریاد میزنند. در هنگام فریاد زدن، ماهیچه های اطراف لب ها و بینی و چشمان، تحت تأثیر قرار می گیرند. این تأثیرات را در تصویر 10 میبینید.
نگارنده : آتوسا شعبانی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید