آموزش طراحی آناتومی ران و ساق پا
طراحی آناتومی ران و ساق پا | بدیهی است که آناتومی پا پیچیدگیهای خاص خود را داراست چرا که دامنهی حرکتی پا از مفصل ران، مفصل زانو و مفصل مچ گسترده میباشد. بنابراین اگر طراحی پا برای شما دشوار است، نگران نباشید چرا که تنها نیستید. خبر خوب این است که آموزشی در آکادمی استاد رشیدی با عنوان “طراحی آناتومی بدن انسان” برای شما آماده شده است که تلاش دارد با آموزش اصولی این فرآیند را برای شما آسانتر و قابل فهمتر کند و در تمام مراحل طراحی با رفع اشکال تمرینات خودتان، کنار شما خواهد بود.
این مقاله مقدمهای بر طراحی آناتومی پا میباشد. در این آموزش ابتدا تناسبات مربوط به طراحی آناتومی ران و ساق پا را مورد مطالعه قرار داده، سپس به طراحی این بخش از آناتومی بدن انسان با احجام ساده شده، میپردازیم. و در نهایت جزئیات آناتومی این نواحی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تناسبات طراحی آناتومی ران و ساق پا
در تصویر 1 تناسبات کلی و اولیه که در طراحی باید مورد توجه قرار میگیرد، مشخص شده است. همانطور که در تصویر میبینید، وسط زانو دقیقاً وسط قد پا (از ارتفاع شروع ران) قرار دارد. همچنین در بخش ساق پا، عضلهی بالایی با نام عضله دوقلو (که در بخشهای بعدی همین مطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت)، ارتفاعی کمی بیشتر از دو برابر بخش پایینی ساق دارد. توجه داشته باشید که بررسی این تناسبات کلی و مهم، برای شروع طراحی بسیار ضروری است.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
استخوان بندی پای انسان
در تصویر 3 استخوانبندی و مفاصل پای انسان از زوایای مختلف قرار داده شده است. و تصویر 5 نحوه قرارگیری اسکلت در میان عضلات پا را نشان میدهد. همچنین در تصویر 4 تغییرات مفصل زانو را در حالت خمیده میبینید. یادگیری شکل استخوانبندی تاثیر بسیاری در مهارت طراحی ما خواهد گذاشت. در بخشهای بعدی با این تأثیرات بیشتر آشنا خواهید شد.
طراحی قدم به قدم حالت ایستاده پای انسان در نمای قدامی
سادهسازی احجام
اکنون میخواهیم با هم گام به گام حالت ایستاده و کاملاً صاف پا را طراحی کنیم و در طول تمرین به عضلات پا اشاره خواهیم کرد. عضلات در آناتومی ساق پا همچون ساعد دست به دلیل منتهی شدن به انگشتان از عضلات ریز و درشت بیشتری نسبت به آناتومی ران پا تشکیل شدهاند. اما در اینجا با معیار قرار دادن آموزشهای آکادمی استاد رشیدی در خصوص آناتومی بدن انسان تنها به عضلات مهم و تأثیرگذار در طراحی ران و ساق پا اشاره خواهیم کرد.
در مرحله اول، خطوط اصلی را رسم میکنیم. مرحلهی بعد رسم احجام ساده و نزدیک به حالت طبیعی پا است که با احجام تقریباً نزدیک به استوانه در نواحی ران و ساق، و کرههایی در محل زانو و مچ پا انجام میگیرد. (تصویر 6)
در مرحلهی بعد، خطوط اصلی پا را ترسیم میکنیم و کم کم در مراحل بعدی جزئیات را به آن اضافه خواهیم کرد. خطوط اولیهی محیط پا را در شکل 7 مشاهده میکنید. همانطور که میبینید، انحنای خطوط محیطی نرم و یکدست نیستند و دلیل برخی از آنها اسکلتبندی و دلیل برخی دیگر، عضلات موجود درآناتومی ران پا و آناتومی ساق پا هستند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد. اما لازم به ذکر است که هر چه چربی بدن بیشتر باشد، این خطوط نرمتر خواهد بود و در پاهای عضلانیتر (بیشتر در آقایان) عضلات مختلف مشخصتر خواهند بود.
بررسی اسکلت بندی و عضلات آناتومی ران پا
در تصویر 8 مشاهده میکنید که برجستگی بخش فوقانی ران پا تحت تأثیر اسکلت بندی ران است. و در تصویر 9 عضلات مهم ران پا با تفکیک رنگ مشخص شدهاند. همچنین به حالت قرارگیری عضله خیاطه در تصویر 10 توجه کنید.
بررسی مفصل زانو
در بخش زانو نیز همانطور که در تصویر 11 مشخص شده است، شکل مفاصل، در طراحی تأثیر میگذارد. بدیهی است که تغییر زاویه بین خط ران و ساق پا نیز در حالت این مفاصل تغییر ایجاد خواهد کرد (تصویر 12).
بررسی اسکلت بندی و عضلات آناتومی ساق پا
اکنون نوبت به بررسی عضلات آناتومی ساق پا میرسد. در تصویر 13 قسمتهایی از اسکلت ساق پا که در طراحی تأثیرگذار میباشد، نمایش داده شده است. و تصویر 14 عضلات مهم در بحث طراحی ساق را نشان میدهد. عضله دوقلو جزو عضلات مهم در شکلدهی ساق پا هستند و باید در طراحی به آن توجه کرد.
از آنجا که این عضله از زاویه خلفی ساق به طور کامل دیده میشود در شکل 15، تصویر کلی این عضله به نمایش گذاشته شده است. توجه داشته باشید که عضلات معرفی شده در طراحی حالت ایستاده از زاویه قدامی، عضلات تأثیرگذار در طراحی هستند. اما عضلات کاملتر در تصاویر 16 و 17 برای مطالعه بیشتر شما قرار داده شده است.
نتیجه گیری
توجه داشته باشید که با یاد گرفتن این عضلات مهم، درک بهتری از طراحی پا خواهید داشت. اما همانطور که گفته شد به دلیل وجود سه مفصل در این ناحیه از آناتومی بدن انسان در نواحی لگن، زانو و مچ، و در نتیجه دامنهی حرکتی گسترده، برای کسب مهارت کافی برای طراحی پا نیاز به تمرینات بیشتری دارید. شما میتوانید برای تمرینات بیشتر در این حوزه و یادگیری حالات مختلف پا از زوایای مختلف، در آموزش مجازی “طراحی آناتومی بدن انسان” از مجموعه آموزش های آکادمی استاد سمیه رشیدی شرکت کرده و از رفع اشکال های استاد در طول تمرین خود بهره بگیرید.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید