طراحی آناتومی مفصل ران و دامنه حرکتی آن
مقدمه
طراحی آناتومی مفصل ران، یک سفر هنری به دنیایی پیچیده و فراگیر است که هر هنرمندی را درگیر خود میکند. آناتومی مفصل ران، با پیچیدگی و جزئیات زیادی که در ساختار آن وجود دارد، چالشی بزرگ برای هنرمندان است. در این دوره آموزشی، شما با استفاده از تکنیکها و روش های حرفهای، به طراحی و نگارگری دقیق و واقع گرایانه آناتومی مفصل ران خواهید پرداخت.
در آموزش طراحی آناتومی مفصل ران، شما فرصتی منحصر به فرد را برای بررسی و تجسم جزئیات دقیق این ساختار پیچیده خواهید داشت. این دوره به شما امکان می دهد تا با تمرکز بر جزئیات واقعی این مفصل، تصاویری دقیق و شگفت انگیز از آن را خلق کنید. با استفاده از تکنیکهای منحصر به فرد و راهنمایی استاد سمیه رشیدی، شما قادر خواهید بود تا ساختار، شکل و حرکت مفصل ران را به دقت و واقع گرایانه به تصویر بکشید و آثاری بی نظیر و زیبا را به ارمغان بیاورید.
در این دوره آموزشی، هنرمندان با استفاده از تکنیکهای پیشرفته و تمرینهای عملی، توانایی های خلاقیت و تجسم پذیری خود را نیز تقویت خواهند کرد. همچنین، شما به علاوه از تسلط بر طراحی و نگارگری آناتومی مفصل ران، از فرآیند تحقیق و بررسی جزئیات زیستی و ساختاری این مفصل پیچیده لذت خواهید برد. با شرکت در این دوره، آثاری بی نظیر و واقع گرایانه را خلق کرده و ساختار فوق العاده مفصل ران را به تصویر خواهید کشید.
“16 آموزش برای طراحی آناتومی به صورت تخصصی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش طراحی آناتومی انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
طراحی آناتومی مفصل ران
مفصل ران در بخش میان تنه آناتومی بدن انسان، استخوان لگن را به استخوان ران متصل کرده امکان حرکت پا در دامنهی مشخصی را فراهم می کند. همانطور که در تصویر 1 می بینید سر استخوان ران به شکل یک نیم کرهی برجسته به وسیلهی غضروفی به حفرهی نیم دایره شکل استخوان لگن مفصل شده است.
قبل از ادامهی مطالب، لازم است به این نکته اشاره شود که در صورت علاقه مند بودن به یادگیری آناتومی بدن انسان و به خصوص کاربرد آن در نگارگری ایرانی، دوره ای مجازی در سایت آکادمی با عنوان “اصول طراحی آناتومی بدن انسان“ موجود است. در این دوره استاد رشیدی تمام نکات مورد نیاز در این مبحث را به زبانی ساده در اختیار شما قرار می دهد. به علاوه در طول این دورهی مجازی تمام هنرجویان از رفع اشکال استاد بهره مند خواهند بود.
دامنه حرکتی آناتومی مفصل ران
در تصویر 2 دامنهی حرکتی مفصل ران مشخص شده است. با بررسی این تصویر متوجه می شویم که این مفصل امکان چرخش 360 درجه ای پا را ممکن می سازد. در ردیف اول به صورت افقی، حرکت به جلو و عقب پا مشخص شده است. بر طبق تجربه، می دانیم که حرکت پا به عقب، با زاویهی کوچکتری نسبت به حرکت به جلو انجام می گیرد.
همچنین حرکت آناتومی مفصل ران به جلو در افراد مختلف به میزان مختلفی بسته به انعطاف پذیری افراد خواهد بود. حرکت به راست و چپ نیز به همین ترتیب می باشد. پای انسان توان حرکت به بیرون تا زاویهی 90 درجه را دارد. به عبارتی حرکت به سمت راست پای راست و همچنین حرکت به سمت چپ در پای چپ در محدودهی زاویه ای 90 درجه ای متغیر است و در بیشترین حالت یک انسان قادر است پاهای خود را در مجموع با زاویه ای 180 درجه ای نسبت به هم باز کند.
علاوه بر این دو حرکت، پاهای انسان یک چرخش محدود در حول محور خود نیز دارند. چرخش به سمت بیرون با زاویه ای بیشتر به میزان 90 درجه بوده و چرخش در خلاف جهت آن، به میزان بسیار کمتری می باشد. تا اینجا به طور مجزا دامنه های حرکتی پا به کمک آناتومی مفصل ران را بررسی کردیم اما بدیهی است که حرکت پا در بسیاری از مواقع به صورت ترکیبی بوده و می تواند دو یا چند مورد از حرکات بررسی شده را دربر داشته باشد. دامنهی حرکتی مفاصل زانو و مچ پا نیز در مقالات دیگری در همین سایت قابل دسترس می باشند.
حرکات ترکیبی مفصل ران
در تصویر 3 یک دید کلی از مفاصل پا در چهار نما که به کوشش مؤلف کتاب آناتومی برای مجسمه سازان تهیه شده را مشاهده می کنید. تفکیک رنگی عضلات به درک بهتر آنها کمک می کند. در ادامه نمونه هایی از حرکات آناتومی مفصل ران پا را در تصاویری از فیگورهای در حرکت، بررسی خواهیم کرد. در این بررسی متوجه می شویم که در حرکات مختلف برخی از عضلات و یا اسکلت پا نمایان تر هستند که در طراحی آناتومی مفصل ران نیاز است به آنها توجه کنیم.
در تصویر 4 یک نمونه از حرکت پا به سمت جلو و عقب را مشاهده می کنید. این حالت قرارگیری، موجب شده است که برخی از بخش های اسکلت بندی و عضلات پا نمایان هستند. به طور مثال در پایی که به سمت جلو و بالا حرکت کرده است، بخشی از برجستگی استخوان ران، به نام تروکانتر بزرگ، کاملاً برجسته و متمایز از بخش های دیگر، شده است.
این برجستگی استخوان ران در سمت راست تصویر به رنگ قرمز مشخص شده است. دو عضلهی مهم دیگر که به وضوح در پای حرکت کرده به سمت بالا کاملاً واضح هستند، عضلات پهن کناری و راست رانی هستند که به ترتیب با رنگ های سبز و زرشکی مشخص هستند.
به علاوه عضلهی شاخصی که در پای حرکت کرده به عقب توجه ما را به خود جلب می کند، عضلهی خیاطه می باشد که در تصویر به رنگ طلایی نشان داده شده است. این عضله به حالت نواری از کناره های بیرونی استخوان لگن تا کناره های درونی آناتومی مفصل زانو کشیده شده است.
اکنون به نمونهی بعد توجه کنید. در تصویر 5 به پای چپ فیگور دقت کنید. در قسمت داخلی پا، اثر سه عضلهی مشخص شده را به وضوح می توان دید. یک برجستگی در این بخش نمایان است که مربوط به عضلهی نزدیک کنندهی طویل می باشد و با رنگ صورتی مشخص است. برجستگی بیرونی بالای ران به دلیل وجود عضلهی راست داخلی است که با رنگ زرم نمایان است.
و از نقطه ای به بعد حجم ران کوچک تر می شود. در این نقطه عضلهی خیاطه را می بینیم که با رنگ فیروزه ای متمایز شده است. از آنجایی که از عضلهی خیاطه در هر دو عکس نام برده شد، متوجه مهم بودن این عضله و توجه به آن در طراحی آناتومی مفصل ران می شویم.
البته فراموش نکنید که برای طراحی واقع گرایانه، توجه به تمامی عضلات سطحی در جای خود مهم و ضروری است. توجه داشته باشید که معمولاً پای مردان نسبت به زنان عضلانی تر بوده و در نتیجه در طراحی آناتومی مفصل ران از جزئیات بیشتری برخوردار است. بنابراین کمی سخت تر بوده و نیاز به دقت بیشتری دارد.
نگارنده: آتوسا شعبانی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید