آموزش طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ
مقدمه
طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ نسبت به نماهای تمام رخ و نیم رخ دارای پیچیدگی ها و جزئیات بیشتری است. چرا که در نماهای تمام رخ و نیم رخ تنها یک وجه یا سطح از سطوح مختلف حجم را می بینیم. اما در حالت سه رخ دو وجه در دید ما قرار می گیرد. البته دقت داشته باشید این در حالتی است که حجم کاملا در وسط خط افق قرار داشته باشد. خط افق در علم پرسپکتیو خطی است که در راستای چشم ما قرار دارد و نقطه و یا نقاط گریز بر روی آن خط قرار می گیرد.
نقاط گریز نیز نقاطی هستند که خطوط احجام ترسیم شده، به سوی آنها میل می کنند. پرسپکتیو ترسیمی که در هنرهای تجسمی کاربرد دارد، از لحاظ نقاط گریز به صفر نقطهای، دو نقطهای، سه نقطهای و چند نقطهای تقسیم می شوند. مسلماً مبحث پرسپکتیو مفصل بوده و نیاز به مقالهای جداگانه برای توضیح کامل دارد. اما برای بررسی دقیق مبحث، نیاز بود که توضیح کوتاهی در این مورد داده شود. برای درک بهتر موضوع، به تصویر 1 نگاه کنید. در این تصویر، احجام در پرسپکتیو یک نقطهای ترسیم شدهاند.
اگر سر را به صورت مکعبی در نظر بگیریم، چهره های طراحی شده در این مقاله، در حالت تمام رخ و نیم رخ، در جایگاه شکل A در تصویر 1، فرض می شوند. این در حالی است که چهره ای که در این مقاله، در نمای سه رخ، بررسی شده است، در موقعیت A در تصویر 2 قرار دارد. این اتفاق زمانی میافتد که نقاط گریز از یک نقطه به دو نقطه تغییر کنند. در این صورت، ما مقداری مساوی از دو وجه مکعب را می بینیم.
اگر مطالب برای شما تازگی دارند، نگران نباشید، در بخش های بعدی این مقاله طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ را در مقایسه با نماهای تمام رخ و نیم رخ با تصاویر، قدم به قدم پیش خواهیم برد. مطمئناً مشاهده تصویری، به درک بهتر کمک خواهند کرد. همچنین اگر علاقه مند به یادگیری کامل و آسان طراحی چهره انسان هستید، دورهای مجازی در سایت آکادمی استاد رشیدی با عنوان “اصول طراحی چهره” وجود دارد که تمام مراحل مورد نیاز برای کسب مهارت در طراحی چهره را در قالب ویدیوهای آموزشی در اختیار شما قرار می دهد.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ با کمک احجام ساده
در این بخش برای درک بهتر، طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ را در مقایسه با نمای تمام رخ و نیم رخ بررسی می کنیم. ابتدا برای ترسیم هر کدام به یک کرهی فرضی احتیاج داریم. این کره در قسمت گوش ها حالتی صاف پیدا میکند. در واقع به این صورت که گویی کره از دو طرف برش خورده است.
برای پیدا کردن محدودهی برش، می توان بزرگترین مکعبی که در این کره جای می گیرد را در نظر گرفت. همانطور که در بخش مقدمه گفته شد، با توجه به موقعیت قرارگیری چهرهی مورد بررسی در این مقاله در نمای تمام رخ و نیم رخ (در نقطهی A در تصویر 1)، در این دو نما مکعب ما به شکل مربع دیده می شود و تنها یک وجه از آن را می بینیم. بنابراین ساده تر است که محدودهی برش را در این دو نما بیابیم. در تصویر 4 کرهی برش خورده در سه نما را می بینیم.
مرحلهی بعد را به جایگذاری اجزای مختلف صورت در سه نما اختصاص می دهیم. آنچنان که در تصویر 5 مشاهده می کنید، مربعی که در مرحلهی پیش درون دایره ترسیم کردیم، برای شناسایی اجزای چهره نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع ضلع بالای مربع، محل خط رویش مو، و ضلع پایین مربع، بیانگر خط زیرین بینی است. خط میانی این دو ضلع، خط ابرو است و خط چشم، در یک سوم فاصلهی خط ابرو تا بینی قرار می گیرد.
از طرفی فاصلهی خط بینی تا خط چانه، برابر با فاصلهی خط ابرو تا خط بینی می باشد. و در نهایت خط میانی لب، در یک سوم فاصلهی خط بینی تا چانه قرار دارد. در تصویر 6 از مقاله طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ، شکل جمجمه و محل کرهی فرضی که تاکنون بررسی می کردیم مشخص شده است. و تصویر 7 کلیاتطراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ مختلف را به نمایش گذاشته است. بعد از این مرحله نیاز است که جزئیات چهره را اضافه کنید و در نهایت به وسیلهی سایه گذاری، چهره های طبیعیتری را طراحی کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله تلاش شد که نکات کلیدی و پایهای از کلیات طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ، در مقایسه با نماهای تمام رخ و نیم رخ از چهره بررسی شود. بررسی اجزای چهره نیاز به توضیحات مفصلی دارد که به طور جداگانه بررسی خواهند شد. اما در این مرحله نکتهی بسیار مهمی که باید به آن دقت داشته باشید این است که نیاز به تمرینات بیشتری دارید.
در طول تمرینات خود، لازم است که توانایی طراحی آناتومی چهره از نمای سه رخ و چهره های مختلف در حالت هایی که کاراکتر به بالا یا به پایین نگاه می کند را در هر سه نمای تمام رخ، نیم رخ و سه رخ به دست آورید. همچنین در صورت نیاز به آموزش های تکمیلی در این خصوص و انجام تمرینات بیشتر زیر نظر استاد رشیدی، می توانید از دوره های مجازی که در همین سایت با عنوان “اصول طراحی چهره” آماده شده است، بهره ببرید.
نگارنده: آتوسا شعبانی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید