باورهای غلط در زمینه مهارت طراحی آناتومی
مقدمه
آیا همیشه به خودتان گفته اید که برای یادگیری مهارت طراحی آناتومی، باید استعداد خاصی داشته باشید؟ آیا باور دارید که فقط افراد با استعداد هنری می توانند در این زمینه موفق شوند؟ اگر پاسخ شما بله است، باید بدانید که این باورها غلط و نادرست هستند.
مهارت طراحی آناتومی، همانند هر مهارت دیگری، قابل یادگیری است. این باور که برای یادگیری مهارت طراحی آناتومی باید استعداد خاصی داشته باشید، می تواند شما را از شروع به یادگیری این هنر باز دارد. در واقع، هر کسی با تمرین، تلاش و روشهای مناسب می تواند به مهارت های لازم برای طراحی آناتومی دست یابد.
همچنین، این باور که فقط افراد با استعداد هنری می توانند در این زمینه موفق شوند، نادرست است. مهارت طراحی آناتومی نیاز به تمرین، تجربه و پشتکار دارد، و همه این عوامل می توانند در توسعه و بهبود مهارت های هنری شما تأثیرگذار باشند.
بنابراین، اگر به طراحی آناتومی علاقه مند هستید، از اینکه فکر می کنید باید استعداد خاصی داشته باشید یا فقط افراد با استعداد می توانند در این زمینه موفق شوند، دست بردارید. با تمرین، تلاش و استفاده از روشهای مناسب، می توانید به مهارت طراحی آناتومی دست یابید و به هنرمندی خود رسیدگی کنید. پس بیایید این باورهای غلط را کنار بگذاریم و با اعتماد به نفس و انگیزه، به دنیای شگفت انگیز طراحی آناتومی خوش آمدید.
“16 آموزش برای طراحی آناتومی به صورت تخصصی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش طراحی آناتومی انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
سبک هنر مدرن موجب شده است تا هنرجویان تصور کنند که ضرورتی به یادگیری مهارت طراحی نیست. اما در واقع شما به اندازه ای که در طراحی مهارت داشته باشید، در بیان احساسات درونی خود و تصویر آنچه که در خیال دارید، موفقتر خواهید بود.
تسلط به آناتومی بدن انسان نیز زیرمجموعهی همین مهارت طراحی آناتومی است که می تواند به ابزاری مهم و کاربردی برای ابراز خلاقانهی احساسات درونی هنرمند تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم که با تعدادی از باورهای غلط در خصوص ضرورت کسب مهارت طراحی در بخش های مختلف و به خصوص آناتومی آشنا شویم. کلیت موضوعی این مطلب، برگرفته از مقاله ای به کوشش «Vladimir London» است.
در ابتدای مطلب به هنرجویان علاقه مند به یادگیری اصول طراحی ذهنی این خبر خوب را می دهیم که دوره هایی مجازی در سایت با موضوعات “اصول طراحی ذهنی پرندگان“، “اصول طراحی ذهنی چهره” و “اصول طراحی آناتومی بدن انسان” موجود است که تلاش دارند تمام نکات مورد نیاز را با زبانی ساده برای شما ارائه داده و به شما در افزایش مهارت طراحی کمک کنند.
باورهای غلط در خصوص مهارت طراحی آناتومی
امروزه برخی بر این اعتقاد هستند که یادگیری مهارت های طراحی برای هنرمندان هنرهای زیبا ضرورتی ندارد. در واقع اولویت را در افزایش خلاقیت و توانایی بیان احساسات درونی می دانند. در صورتی که بدیهی است هر چه مهارت طراحی آناتومی ما بیشتر باشد، از ابزار قدرتمندتری برای بیان احساسات درونی بهره مند خواهیم بود.
درواقع بیان خلاقانهی مفاهیم برای ما راحت تر خواهد شد و برای ابراز آن با محدودیت کمتری مواجه خواهیم شد. برای روشنر تر شدن موضوع می توان موسیقیدانی را مثال زد که نت و هارمونی بلد نباشد. تصور کنید که در این صورت چگونه می تواند آنچه در ذهنش تصور میکند را برای دیگران ارائه دهد. این موضوع دقیقا برای هنرمندان تجسمی نیز به همین میزان دارای اهمیت است.
بیان اهمیت کسب مهارت طراحی آناتومی به هیچ عنوان به این معنی نیست که از میزان اهمیت پرورش خلاقیت و تمرین برای بیان احساسات در هنر بکاهد، بلکه قصد ما در این مقاله مطرح کردن این موضوع است که برای بیان احساسات درونی نیاز به ابزار داریم و این ابزار همان مهارت ما در طراحی است و بدون این مهارت ما در بیان آنچه خیال می کنیم محدود خواهیم بود.
شاید چنین موقعیت هایی برای شما نیز پیش آمده باشد که چیزی واقعاً عالی و خلاقانه را در ذهن داشتید، اما وقتی که شروع به ترسیم ایده های خود کردید متوجه شدید که نتیجه به هیچ وجه به چیزی که می خواستید خلق کنید نزدیک نیست. با این وجود به این نکته توجه داشته باشید که مهارت طراحی آناتومی با آموزش و تمرین قابل دستیابی هستند.
دقت داشته باشید که همانطور که برای رانندگی با اتومبیل های مختلف تنها نیاز به یادگیری مهارت هایی یکسان و کلی در کنار دانش قوانین راهنمایی و رانندگی داریم، برای کسب مهارت طراحی آناتومی نیز، نیاز به یادگیری اصولی کلی می باشد.
به طور مثال با یاد گرفتن مهارت طراحی آناتومی بدن انسان، می توان افراد مختلف با ویژگی های متفاوتی را در حالت های مختلف ترسیم نمود. همچنین با یادگیری آناتومی چهره می توان احساسات مختلف افراد و بسیاری از اطلاعات دیگر را به نمایش درآورد.
بسیاری از هنرجویان به جای تصویر آنچه خیال می کنند، تنها به طراحی آنچه می بینند، اکتفا می کنند. در صورتی که برای یادگیری درست، حتی در زمانی که از روی آنچه میبینیم مشق می کنیم، نباید تنها متمرکز بر روی خطوط محیطی باشیم که در دید ما قرار دارند. برای درک بهتر به مثالی توجه کنید.
اگر بخواهید تصویر 2 را طراحی کنید، چگونه این کار را انجام می دهید؟ آیا شروع به ترسیم خطوط محیطی می کنید؟ اگر جواب شما بله بوده باشد، نیاز است که در روش خود تجدید نظر کنید. روش اصولی و درست یادگیری، فراگرفتن پایه ای است. یعنی شما باید با دیدن تصویر 2 بتوانید اجزای اصلی و پایه ای تصویر را به طور مجزا بشناسید و برای طراحی آن، اجزای کلیدی را در ذهن تصور کرده و همچون شکل 3 به تصویر درآورید.
در واقع منظور بیان این مطلب است که ما باید بر اساس دانش خود طراحی کنیم نه بر اساس آنچه که صرفاً میبینیم. این اعتماد به نفس ما را نیز افزایش خواهد داد. این قضیه در تمام موضوعات طراحی همچون طبیعت، مهارت طراحی آناتومی حیوانات، طراحی آناتومی انسان و … مطرح است. در نهایت نیاز است که خطوطی که در تصویر نهایی دیده نمی شوند، پاک کنیم اما تنها در این صورت است که طراحی را به طور اصولی یاد خواهید گرفت.
یکی از باورهای نادرست دیگر که به خصوص در مهارت طراحی آناتومی انسان مطرح است، این باور است که ضرورتی برای یادگیری آناتومی نیست. اما توجه داشته باشید که مهارت ما در طراحی بدن انسان به همان میزانی که در آناتومی مسلط هستیم، افزایش خواهد یافت.
به عبارتی هر چه اطلاعات ما نسبت به آناتومی (البته در حد مورد نیاز برای طراحی) بیشتر شود، مهارت طراحی آناتومی ما در خصوص بدن انسان نیز بیشتر خواهد شد. در تصویر 4 به تفاوت ظاهری حالت های مختلف دست در نماهای مختلف، توجه کنید. تنها در صورتی می توان طراحی ذهنی از این حالت ها را طراحی کرد که با آناتومی بازو، ساعد و دست، به میزان خوبی آشنایی داشته باشیم.
از باورهای غلط دیگر در مهارت طراحی آناتومی می توان به این باور اشاره کرد که برای طراحی، نیازی به یادگیری قوانین پرسپکتیو نداریم. دقت داشته باشید که ما برای ترسیم احجام سه بعدی در سطوح دو بعدی نیاز به دانستن قواعد پرسپکتیو داریم. در واقع پرسپکتیو یکی از مؤلفه های مهم برای ژرفانمایی است.
این قواعد در طراحی فضا، اشیا موجود در فضا و بسیاری موارد دیگر مهم و ضروری است. از مواردی که در روند یادگیری آن نیاز است که با اصول پرسپکتیو نیز حتما آشنایی داشته باشید، مهارت طراحی آناتومی بدن انسان است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مقالهی “نقش پرسپکتیو در طراحی آناتومی” مراجعه کنید.
نگارنده: آتوسا شعبانی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید