زندگینامه نسرین خسروی نقاش ایرانی
نسرین خسروی در ۸ آذر ۱۳۲۹ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۸ در رشته گرافیک از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد. از آثار شاخص او می توان به کتاب های «کدو قلقله زن»، «سپید برفی»، «بیاید با هم زندگی کنیم» و «دختر باغ آرزو» اشاره کرد.
فهرست مطالب
زندگی نامه نسرین خسروی
نسرین خسروی در ۸ آذر ۱۳۲۹ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۵۸ در رشته گرافیک از دانشکده هنرهای زیبا فارغ التحصیل شد.
در اوایل دهه پنجاه در سال دوم دانشگاه با سیروس طاهباز آشنا شد. او به پیشنهاد طاهباز روی متنی از قدمعلی سرامی کار کرد که در سال ۱۳۵۵ با عنوان «قصه دوستی» توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد.
نسرین خسروی کار حرفه ای خود را به عنوان تصویرگر کتاب کودک و نوجوان با انتشار «قصه دوستی» آغاز کرد. در حالی که او در زمینه های دیگر نقاشی و گرافیک نیز فعال بود و در دانشگاه ها و کالج های هنری تدریس می کرد، تمرکز اصلی و شهرت او در دنیای ادبیات کودک بود.
نقاشی را از سال 1355 و در سال دوم دانشجوی رشته گرافیک در دانشکده هنرهای زیبا آغاز کرد. اولین کار نسرین خسروی به عنوان تصویرگر برای کتاب «داستان دوستی» نوشته قدمعلی سرامی بود که توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شد.
خسروی علاوه بر «قصه دوستی» دو اثر دیگر را نیز قبل از انقلاب با نام های «بچه ها شما در هر کاری آزادید» و «سنجاب آشپز» تصویرگری کرد.
نسرین خسروی در سال 1369 با انتشار کتاب «عکاس در حیاط خانه ی ما منتظر بود» نوشته احمدرضا احمدی و توسط همگام به تصویرگری کتاب کودک بازگشت. این شروع یک تجربه جدید برای او بود، متمایز از سه کار قبلی. تصویرگری های نسرین خسروی برای کتاب «سفید برفی» نوشته منیرو روانی پور در سال 1370، فاصله قابل توجهی با آثار قبلی او داشت و سبک و تکنیک در حال تحول او را به نمایش گذاشت.
نسرین خسروی در کتاب «زیباترین ستاره جهان» مسیر هنری جدیدی را آغاز کرد که سال ها در آثار بعدی خود به بررسی آن پرداخت. تصاویر او شخصیت هایی را نشان می دادند که به نظر می رسید بدون زحمت در فضا شناور هستند، و او قوانین سنتی پرسپکتیو را برای ایجاد یک سبک بصری منحصر به فرد کنار گذاشت.
نسرین خسروی علاوه بر تصویرگری و نقاش، در نقاشی دیواری نیز تجربه دارد و در مقطع کارشناسی ارشد تصویرگری را در دانشگاه هنر تدریس کرده است. خسرویی بیش از 16 نمایشگاه انفرادی و گروهی را در داخل و خارج از کشور برپا کرده است، از جمله در موزه هنر های معاصر، گالری خانه هنرمندان تهران، تالار حجاب، نوما، براتیسلاوا و سرمده …
زنبور عسلی به نام وزوزی، سپید برفی، بیایید با هم زندگی کنیم، کدو قلقله زن، سنجاب آشپز، تا مدرسه راهی نیست، بچهها دلم برایتان تنگ میشود، ستاره کوچولو، کاراگاه بچهها، چکهای آواز تکه ای مهتاب، مواظب بند کفشهایتان باشید، عکاس در حیاط خانه ما منتظر بود، دختر باغ آرزو، دنیای رنگها، ستاره کوچولو، راز آن درخت، هوای بچگی، پولک ماه، رنگینکمان، و.. از جمله کتابهایی است که با تصویرگری نسرین خسروی طی بیش از سه دهه منتشر شده است.
شایان ذکر است نسرین خسروی در دو دهه آخر عمر خود نمایشگاه های انفرادی و گروهی متعددی در داخل و خارج از کشور برگزار کرده است.
متأسفانه او در 3 اردیبهشت 1389 پس از مبارزه با سرطان ریه در کانادا درگذشت.
برخی آثار استاد نسرین خسروی
نوشته شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند.
دیدگاهتان را بنویسید