معرفی حسین زنده رودی نقاش ایرانی
حسین زنده رودی معروف به «شارل حسین زنده رودی» در خارج از ایران، هنرمند و نقاش معاصر اهل ایران است. او به عنوان یکی از پیشگامان خوشنویسی در ایران و یکی از بنیانگذاران مکتب سقاخانه شناخته می شود. رویکرد نوآورانه زنده رودی به هنرهای تجسمی در ایران شامل ترکیب نمادهای هنر سنتی ایرانی و خوشنویسی است. در ادامه به معرفی و زندگینامه کامل این هنرمند نامدار می پردازیم با ما در آکادمی رشیدی همراه باشید.
زندگینامه حسین زنده رودی
حسین زنده رودی در 20 اسفند ماه 1316 در تهران در خانواده ای که اعتقادات مذهبی شدیدی داشتند به دنیا آمد. وی با تشویق اطرافیانش در دوران کودکی علاقه عمیقی به نقاشی پیدا کرد. علیرغم اینکه با مقاومت پدر و مادرش روبرو شد، به دنبال اشتیاق خود رفت و به هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران رفت.
او پس از پایان تحصیلات هنری به ایران بازگشت و آثار خود را در «آتلیه کبود» به نمایش گذاشت. حسین زنده رودی اگرچه به عنوان یکی از چهرههای برجسته مکتب سقاخانه شناخته میشود، اما در مصاحبهای با دوهفتهنامه تادیس هرگونه ارتباط با این جنبش را تکذیب کرد و گفت که سقاخانه مترادف با نام خودش است.
حسین زنده رودی در سال ۱۳۵۱ قرآنی با نقوش رنگارنگ خلق کرد که توسط انتشارات «کلوب کتاب» در پاریس منتشر شد. جذابیت بصری خیره کننده کتاب، جایزه «زیباترین کتاب در سال جهانی کتاب» را از یونسکو به ارمغان آورد.
زنده رودی جزو اولین کسانی بود که در آثار هنری خود از منابع نامتعارف الهام گرفت، کاری که تا آن زمان در ایران چندان مورد استفاده قرار نگرفت. کشف سنت غنی تصویری هنر ایرانی و فرهنگ بصری عامیانه او به کشف گنجینه ای ارزشمند شبیه بود. فعالیت هنری زنده رودی با علاقه اولیه به کاوش در محیط اطرافش مشخص شد. او از همان ابتدا به بررسی سنت های تصویری و فرهنگی ایران پرداخت.
حسین زنده رودی در سال 1337 آثار خود را در اولین نمایشگاه انفرادی خود به نمایش گذاشت و در سال 1338 در نمایشگاه گروهی به میزبانی انجمن ایران و آمریکا شرکت کرد. او به دلیل مشارکت در نمایشگاه جایزه دریافت کرد. آثار هنری زنده رودی پس از نمایشگاههای قبلیاش در دو دوسالانه پاریس و تهران به نمایش گذاشته شد.
زنده رودی در طول زندگی حرفهای خود به انواع سبکهای هنری از جمله سوررئالیسم، فیگوراتیو به سبک سقاخانهای، انتزاعی و نمادگرایی عربی پرداخت. حسین زنده رودی به عنوان پیشگام در نقاشیخط در ایران شناخته می شود و با ترکیب نمادهای هنر سنتی ایرانی و خوشنویسی، توانسته است رویکردی تازه به هنرهای تجسمی در کشور ایجاد کند.
آثار او در موزه هنر های معاصر تهران، موزه جهان نما، موزه هنرهای زیبا، موزه هنرهای معاصر کرمان، موزه هنرهای مدرن آلبرگ دانمارک، موزه هنر مدرن پاریس، موزه هنر مدرن نیویورک، موزه رتردام هلند، مرکز تورین، مرکز ژرژپمپیدو، مرکز فرهنگی مالمو درسوئد و بسیاری از مجموعه های خصوصی در کشور و خارج از کشور نگهداری می شوند.
حسین زنده رودی توسط نشریات هنری برجسته ای مانند دایره المعارف هنر گران لاروس و فرهنگ هنر مدرن معاصر (انتشارات هازان) و همچنین فرهنگ جامع نقاشی اوربر بخشی، شناخته شده است.
کسانی که فرصت دیدار و گفتگو با استاد حسین زنده رودی را داشته اند، اغلب او را فردی منحصر به فرد با روحیه غیرقابل پیش بینی می دانند. این را می توان به دنیای هنری او نسبت داد که او و تخیلش را به سفری دائمی می برد و منجر به طیفی از تجربیات متفاوت برای کسانی می شود که با او در تعامل هستند.
نوشته شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند.
دیدگاهتان را بنویسید