معرفی منصور قندریز نقاش ایرانی
منصور قندریز که در 11 اسفند ماه 1314 به این دنیا آمد و در هفتم اسفند ماه 1344 از دنیا رفت، وی هنرمندی اهل ایران بود. او از مبتکران مکتب سقاخانه بود و تأثیر او در نقاشی ایرانی در طول عمر کوتاهش قابل توجه بود.
از ویژگی های قابل توجه آثار منصور قندریز، ادغام آداب و رسوم ایرانی، تکنیک های نقاشی و مدرنیسم غربی است. قطعات او اغلب شامل رنگها و چهرههای واضح و مسطح هستند که شباهتهایی به شخصیتهای اساطیری دارند که به شیوهای ساده و انتزاعی به تصویر کشیده شدهاند. نقطه انحراف قابل توجه آثار قندریز با سایر هنرمندان مکتب سقاخانه، نقش برجسته ای است که عناصر تزئینی و سنتی در ساخته های او ایفا می کنند. در ادامه به معرفی و زندگی نامه کامل این هنرمند نامدار می پردازیم با ما در آکادمی رشیدی همراه باشید.
زندگینامه منصور قندریز
منصور قندریز متولد تبریز، تحصیلات خود را در هنرستان هنرهای زیبای تهران گذراند و در آنجا هنر سنتی و نقاشان رئالیست جهان غرب را فرا گرفت. به مرور زمان با مدرنیسم اروپایی آشنا شد.
او در اواسط دهه 30 تحصیلات خود را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران آغاز کرد. ثبت نام او در دانشگاه مصادف با اوج جنبش هنر مدرنیستی ایران در دهه 40 بود. منصور قندریز در کنار همدورههای خود چون صادق تبریزی، حسین زندهرودی، فرامرز پیلارام، مسعود عربشاهی و پرویز تناولی از پیشگامان مکتب سقاخانه بود.
منصور قندریز از هنرمندان نوظهور سنت گرایی ایرانی بود و نقش مهمی در تأسیس جنبش سقاخانه ایفا کرد. وی از طریق آمیختگی عناصر هنر سنتی و اشکال هنر مدرن، سبکی منحصر به فرد از مدرنیسم ایرانی را ساخت. ویژگی آثار منصور قندریز بررسی فرمالیستی نقوش بومی، تفسیر اساطیری و نمادین از این نقوش و رویکرد سبکی است که بین انتزاع جزئی و سادهسازی فرمهای نیمه فیگوراتیو حرکت میکند، می باشد.
او پس از اولین نمایشگاه انفرادی خود در سال 1339 در «تالار رضا عباسی» به شهرت رسید. منصور قندریز در سال 1343 با هم دورههای خود و چندین هنرمند دیگر از جمله مرتضی ممیز، فرشید مثقالی، قباد شیوا و رویین پاکباز برای تأسیس گالری «تالار ایران» همکاری کرد. در پی درگذشت قندریز، به پاس گرامیداشت یاد وی، نام گالری به «تالار قندریز» تغییر یافت.
منصور قندریز در سومین و چهارمین دوسالانه نقاشی تهران آثار هنری خود را به نمایش گذاشت. وی در سن 30 سالگی در سال 1344 بر اثر سانحه رانندگی دار فانی را وداع گفت. قندریز علیرغم مرگ نابهنگام خود نقش بسزایی در شکل گیری هنر مدرن ایران داشت و به عنوان یکی از برجسته ترین هنرمندان عصر خود ظاهر شد.
پس از درگذشت وی، آثار هنری منصور قندریز در پنجمین دوسالانه تهران به نمایش درآمد. همچنین برخی از گالریهای مطرح تهران از جمله گالری بُرگِس، گالری هور و گالری فردا نمایشگاههای انفرادی از آثار هنری او برپا کردند.
نقاشی های منصور قندریز نشان دهنده سبکی متمایز از مدرنیسم شرقی است. استفاده او از عناصر نقاشی ایرانی، نقوش سنتی، تصاویر نمادین و مضامین اساطیری و آیینی، همراه با الهام گرفتن از هنرمندان غربی مانند هانری ماتیس، همگی به توسعه این سبک کمک کرده است.
در مجموع، منصور قندریز در طول زندگی حرفهای خود مسیری از آثار فیگوراتیو تا انتزاعی را طی کرد. اگر چه فرم های انسان و حیوان در آثار هنری او به تدریج به اشکال ساده و هندسی تبدیل شدند، اما هرگز به طور کامل به نقطه انتزاع مطلق نرسیدند. آثار هنری منصور به دلیل استفاده از سطوح رنگی مسطح و خطوط گسترده نمای جانبی به عنوان ویژگی های سبک متمایز شناخته شده است.
انتشارات نظر کتابی با عنوان «از آفتابی تا آفتابی دیگر» را در سال 1398 منتشر کرد که مجموعهای از آثار برگزیده منصور قندریز را در خود جای داده است. این کتاب جدای از نمایش آثار هنری منصور قندریز، به زیربنای نظری رویکرد هنری او، به ویژه پرداختن او به بدویگرایی و اسطورهگرایی به عنوان بخشی از میراث فرهنگی و هنری گذشته، می پردازد. این رویکرد زمینه ساز شکل گیری مکتب سقاخانه بود.
آثار هنری متعددی از منصور قندریز در حراجهای مهم داخلی و بینالمللی از جمله حراج تهران، حراج میلون اَند اسوسیز، حراج ساتبیز، حراج کریستیز دبی و غیره به فروش رسیده است.
نوشته شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند.
دیدگاهتان را بنویسید