رگهای زمین رگهای ما، معروفترین نقاشی ایرانی
رگهای زمین رگهای ما، خالق این اثر معروف ایران درودی یکی از هنرمندان برجسته ایرانی است که شایسته ذکر است. او علاوه بر اینکه نقاش ماهر و چیره دستی بود، نویسنده و کارگردان هم بود.
ایران خانم در شهریور 1315 در خانواده ای سرشناس خراسانی در نیشابور به دنیا آمد و از کودکی شیفته هنر نقاشی بود. او دانشجوی دانشکده هنر های زیبای پاریس بورزا شد و مهارت های خود را در این زمینه تقویت کرد. استعداد و تطبیق پذیری درودی او را به چهره ای قابل احترام در دنیای هنر تبدیل کرده است. در ادامه به معرفی کامل تابلو نقاشی «رگهای زمین رگهای ما» اثر خانم ایران درودی میپردازیم، با ما در آکادمی رشیدی همراه باشید.
“” تاریخچه نقاشی ایرانی “” در مقاله ای جداگانه همهی آنچه که باید از نقاشی ایرانی و سبکهای آن بدانید را برای شما هنر دوستان گفتهایم. جهت مطالعه تاریخچه نقاشی ایرانی کلیک کنید!!!!
داستان خلق رگهای زمین رگهای ما
ایران درّودی عزیز،
با افتخار مینویسم: در سال 1969، شرکت آی تی تی که مسئولیت لولهکشی نفت از آبادان به ماهشهر را بر عهده داشت، تصمیم گرفت تا برای اجرای یک تابلوی هنری از این پروژه، یک گروه هنری را به ایران دعوت کند. پس از بررسی آثار چند نقاش ایرانی، آنها به آتلیهی کوچک من مراجعه کردند که در آن زمان در حال انجام مراحل نهایی برای ایجاد اثر بزرگی به نام “رستاخیز” بودم.
آن زمان همسر من برای راه اندازی یک پروژه تلویزیونی در بندرعباس حاضر شد. در همان شب، با تماسی از طرفشان، دعوتنامهای به هتل هیلتون دریافت کردم. آنها یک میهمانی بزرگ به افتخارم برگزار کرده بودند. به نظر میرسید که از بین هنرمندان دیگر، من برای خلق تابلوی “نفت ایران” انتخاب شده بودم.
آن شب، هنگامی که قرارداد را در اختیارم قرار دادند، به من گفتند که یک عکاس را برای ثبت مراحل پیشرفت کار فرستادهاند. آنها اعلام کردند که اگر در مدت یک ماه نتوانم به طور قابل قبولی پیشروی کنم، مجبور خواهم بود کار دیگری برایشان انجام دهم. به آنها پاسخ دادم که نیازی به فرستادن عکاس نیست و من تصمیم دارم تعداد زیادی نقاشی با موضوع نفت انجام دهم و تابلویی که برای چاپ انتخاب خواهد شد، به اختیار من خواهد بود.
با درک اهمیت انتشار تابلویی با عنوان “نفت ایران” در رسانههای برجسته جهان، متوجه رسالت و مسئولیتی بودم که به من واگذار شده بود. در یک لحظه تصمیم گرفتم که اهمیت جنبههای مالی را کنار بگذارم و بر روی حق انتخاب اثر تأکید کنم. به همین دلیل، قرارداد بازنویسی شد تا قرارداد نهایی شود و هیچ شرط و محدودیتی از سوی طرف مقابل اعمال نشود.
در آنجا من قراردادی را که مهمترین قرارداد زندگیم بود، امضاء کردم. چند ماه بعد، این اثر که بعدها توسط احمد شاملو با نام “رگهای زمین رگهای ما” شناخته شد، با تیراژ چند میلیونی در دو صفحه رنگی به همراه نوشتهای از من در مطبوعات برجسته و معتبر جهانی مانند مجله “لایف”، “تایم”، “نیوزویک”، “نیوزفرانت” و بسیاری دیگر منتشر شد. این اثر یک سال بعد در همان نشریات تجدید چاپ شد و من از سراسر جهان نامههای بسیاری دریافت کردم.
روزی که تابلو «رگهای زمین رگهای ما» در مطبوعات جهان منتشر شد، یکی از بزرگترین روزهای زندگیم بود. با ۳۲ سال سابقهی شهرت جهانی، درها برایم باز شده بود و امکانات بسیاری در اختیارم بود، اما صبح روز بعد مثل روزهای دیگر، ساعت ۸ صبح در محل کارم در تلویزیون حاضر شدم و دفتر ورود و خروج را امضا کردم. به نظر میرسید هیچ تغییری رخ نداده است… اما درونم میدانستم که من متعلق به این خاک وطن هستم و این خاک، منبع الهام و انگیزهام است.
بعد از انتشار رگهای زمین رگهای ما، شاملو یکی از زیباترین اشعار خود را به من هدیه کرد. این هدیه باعث خوشحالی و افتخارم شد و نشان از ارزشی که این اثر برایش داشت.
نوشته شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید