آموزش طراحی آناتومی بازو تا مچ دست انسان
استفاده از احجام ساده در طراحی آناتومی بازو تا مچ دست
برای طراحی آناتومی بازو تا مچ دست در حالت دوبعدی از سه دایره و دو مستطیل تشکیل شده است و برای سادهسازی در حالت سه بعدی کافیست سه کره (به عنوان مفصلها) در محل اتصال شانه، آرنج و مچ دست رسم کرده و بین آنها دو حجم استوانهای شکل قرار دهیم. توجه داشته باشید که تناسبات احجام به صورتی است که در بخش شانه پهنتر و در بخش مچ نازکتر است.
همچنین اگر در تصویر 1 و 2 دقت داشته باشید هر استوانهای که به عنوان بازو و ساعد دست رسم شده است نیز از بالا به پایین، در واقع به صورت یک مخروط وارونهی بریده شده طراحی شده که قاعده بخش بالایی بزرگتر است. در این میان لطفاً به تناسبات بازو تا انتهای انگشتان مشت کرده در تصویر 3 توجه فرمایید.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
بررسی آناتومی بازو و آناتومی مچ دست
فراموش نکنید که برای طراحی واقع گرایانه و دقیقتر نیاز داریم که مثل همیشه آناتومی این نواحی را به دقت بررسی کنیم. ابتدا به استخوانبندی بازو و ساعد و مفاصل اتصالی دست توجه کنید. همانطور که در تصاویر مشاهده میکنید استخوان ساعد از دو بخش به نامهای زند زبرین یا رادیوس (در سمت انگشت شست) و زند زیرین یا اولنا (در سمت انگشت کوچک) تشکیل شده است که در حالتهای مختلف چرخش ساعد به شکلهای مختلفی دیده میشوند.
همانطور که مشاهده میکنید در حالتی که کف دست کاملاً صاف به سمت جلو قرار دارد استخوانها به صورت تقریباً موازی در امتداد هم قرار میگیرند اما در چرخش کف دست به پهلو یا پشت، استخوانها حالت چرخش بر روی هم دارند. به چگونگی طراحی چرخش استخوانها در تصویر 6 توجه کنید. همچنین دقت داشته باشید که رادیوس در بخش آرنج باریک و در بخش اتصال به مچ پهنتر بوده و در اولنا برعکس میباشد.
در مرحلهی بعد به طرز قرارگیری ماهیچه ها دقت کنید. توجه به شکل ماهیچه ها (عضله ها) کمک بسیاری به طراحی آناتومی بازو تا مچ دست خواهد نمود. عضلات بازو از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در حالت های مختلف حرکت دست، شکل های مختلفی به خود میگیرند و در طراحی نهایی بازوها تأثیر میگذارند. به طور مثال در تصویر زیر عضله شانه در حالت های مختلف نشان داده شدهاند.
در بخش بازو، علاوه بر عضله شانه، عضلات دیگری همچون عضلات دو سر بازویی (Biceps) و عضلات سه سر بازویی (Triceps) قرار دارند. در تصویر زیر میتوانید تمامی ماهیچه های بازو و ساق دست را مشاهده کرده و نمای هر کدام از آنها در جهت ها و حالت های مختلف را به دقت مورد بررسی قرار دهید. توجه داشته باشید که نیازی به یادگیری اسامی نیست. اما برای مقایسه نماهای مختلف از یک عضله مشخص، نیاز بود که اسامی در شکل مشخص شوند البته در تصویر زیر عضلات مختلف با رنگ نیز از هم متمایز شدهاند.
همانطور که تا اینجا متوجه شدهاید طراحی آناتومی بازو و آناتومی مچ دست نیاز به مطالعه و تمرین بسیار زیادی دارد و شما باید حالتهای مختلف قرارگیری آناتومی بازو و ساعد دست را بارها طراحی کنید تا به مهارت کافی برای طراحی ذهنی دست یابید. در آموزشی که در آکادمی استاد رشیدی برای طراحی آناتومی بدن انسان آماده شده است شما میتوانید به ویدیوهای آموزشی برای طراحی حالات مختلف دست، دسترسی داشته و تمرینات خود را برای رفع اشکال ارسال نمایید.
نکته دیگر در طراحی آناتومی دست توجه به تناسبات بخش های مختلف آن است. مخروط های بریده شده برای ساده سازی آناتومی بازو و ساعد را در ذهن تصور کنید اگر این مخروط ها را مجموعه ای از دایره ها در نظر بگیریم قطر این دایره ها در بخش های مختلف بازو و ساعد ابعاد مختلفی دارند. (به تصویر 9 نگاه کنید) توجه به قطر این دایره های فرضی نیز میتواند طراحی را برای ما راحتتر و دقیقتر کنند. در مرحله بعد برای رسیدن به طرحی واقعیتر دایره های فرضی دایره نبوده و اشکال منحنی پیچیدهتری هستند. (تصویر 10) البته این بستگی به ابعاد عضلات شخص دارد. در تصویر 11 مثال هایی از بازوهای عضلانی تر را مشاهده میکنید.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید مربوط به عضلات دو سر بازویی (Biceps) هستند. در حالت آرنج باز و استراحت، این عضلات نیز صاف هستند و در صورت خم کردن آرنج این عضلات فشرده و سفت میشوند. (تصاویر 11 و 12) البته در تصاویر 11 و 13 میبینیم که خم کردن آرنج به تنهایی عامل سفت و فشرده شدن عضلات دوسر بازویی نبوده و چرخش مچ دست نیز در این موضوع تأثیرگذار است. به طوری که در حالت آرنج تا شده و چرخش مچ دست به سمت بیرون این عضلات صاف هستند.
در نهایت در نظر داشته باشید که برای ایجاد مهارت طراحی ذهنی مطالعات شما در زمینه طراحی آناتومی بازو تا مچ دست باید فراتر از این مطلب بوده و تصاویر مختلف از حالت های مختلف دست را مشاهده کرده و تمرین بسیاری انجام دهید. اگر تصاویر نگارگری قد ما را بررسی کرده باشید، شاید با خود بگویید که حالت بدن به صورت واقعگرا طراحی نشده بلکه صورت ساده شدهای از آن است.
اما باید بدانید که در نگارگری به سبک معاصر حالت بدن، چهره و حتی پرسپکتیو به حالت واقعی و طبیعی نزدیکتر شده است. علاوه بر این دقت داشته باشید که برای به دست آوردن مهارت در طراحی ذهنی نیاز است که حالت طبیعی و آناتومی آن را فراگرفته و تمرین کرده باشید و سپس بنا به نیازمان در طرح تغییرات دلخواه را اعمال کنید.
منبع : دوره طراحی آناتومی آکادمی رشیدی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید