آموزش طراحی آناتومی بدن ایستاده
برای شروع یادگیری طراحی آناتومی بدن ایستاده نیاز است که ابتدا با اجزای تشکیل دهندهی بدن انسان (از جمله سر و گردن، دست ها، پاها و …) با جزییات مربوط به هر یک از آنها آشنا شده و همچنین تفاوت های آناتومی بدن مردان و آناتومی بدن زنان را بشناسید. آموزش های کلی و مختصر از هرکدام از بخش های آناتومی انسان در مقالاتی جداگانه بررسی شده اند.
همچنین برای مطاله و تمرینات مفصل تر در جزییات و کلیات طراحی آناتومی بدن ایستاده می توانید در آموزش مجازی “طراحی آناتومی” در آکادمی استاد رشیدی شرکت کرده و از فیلم های آموزشی مجازی و رفع اشکال بر روی تمرینات خود در طول دوره بهره مند شوید. لازم به ذکر است که این دورهی آموزشی سعی دارد در کنار بیان تمامی نکات ضروری، پیچیدگی های طراحی را برای شما آسان و قابل درک گرداند.
این مقاله ی کوتاه قصد دارد نکاتی در جهت طراحی آناتومی بدن ایستاده در اختیار شما خواننده عزیز قرار دهد. این فرآیند یک بار برای یک کاراکتر مرد و یک بار برای یک کاراکتر زن در حالت ایستاده بررسی خواهد شد. دقت داشته باشید که این بخش نیاز به تمرینات بسیاری دارد و شما باید طراحی حالت های مختلف بدن را به دقت بررسی کرده و تمرین کنید. برای این کار میتوانید از عکس های کاراکترهای مختلف کمک بگیرید.
علم پرسپکتیو در طراحی آناتومی بدن ایستاده
برای طراحی آناتومی بدن انسان، در حالت های مختلف و از نماهای متفاوت، یک مرحلهی بسیار مهم، یادگیری علم پرسپکتیو می باشد. در اینجا توضیح مختصری در خصوص این علم، بر اساس آموزش استاد رشیدی در دورهی مجازی “آناتومی بدن انسان” ارائه خواهد شد.
پرسپکتیو در واقع علم ایجاد فضای سه بعدی در سطوح دو بعدی است. این علم از زمان رنسانس با وحدت فکری هنرمندان، وارد دنیای هنر شد و تا امروز یکی از ارکان مهم در آموزش طراحی است. علم پرسپکتیو در یک تقسیم بندی کلی، به دو نوع علمی و ترسیمی دسته بندی می شود. اما در یک تقسیم بندی جزئیتر، پرسپکتیو ترسیمی از نقطه نظر زاویهی دید، به دید پرنده، دید ناظر و دید مورچه تقسیم بندی شده و از نظر نقاط گریز به پرسپکتیو صفر نقطهای، یک نقطهای، دو نقطهای، سه نقطهای و چند نقطه ای دسته بندی می شود.
از طرفی پرسپکتیو علمی زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که طرحی برای ساخت ارائه می شود. برای یادگیری انواع پرسپکتیو و تمرین طراحی آناتومی بدن ایستاده و احجام سه بعدی در سطح دوبعدی، می توانید از آموزش مجازی “آناتومی” آکادمی استاد رشیدی استفاده کنید. این دورهی مجازی، تمام نکات لازم در این زمینه را به شکلی ساده و قابل فهم، در قالب ویدیوهای آموزشی ارائه کرده است.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
ساده سازی احجام تشکیل دهندهی بدن انسان
شروع طراحی آناتومی بدن ایستاده همیشه با ترسیم احجام ساده شده، همراه است. برای این مرحله نیاز است تناسبات بدن را دانسته و در مراحل مختلف مدنظر قرار دهیم. در تصویر 1 میبینیم که قد کلی کاراکتر مرد و زن در حالت ایستاده هشت سر در نظر گرفته می شود. خط میانی این تقسیم بندی در بخش فاق قرار میگیرد.
به همین ترتیب، تمام فضاهای میانی بین خطوط، به اندازه یک سر می باشند. بنابراین از چانه تا سینه یک سر، سینه تا ناف یک سر و به همین شکل، ابعاد ناف تا فاق، فاق تا وسط ران، وسط ران تا زانو، زانو تا وسط ساق پا و وسط ساق تا مچ پا و در برخی موارد تا پاشنهی پا، هر کدام ابعاد برابر و به اندازهی یک سر دارند.
از جمله ابعاد مهم دیگری که از تصویر 1 می توان به دست آورد، ابعاد دست می باشد که از سرشانه تا آرنج، 5/1 سر و از آرنج تا نوک انگشتان، تقریباً دو سر یا کمی کمتر است. از کمر تا زانو، 3 سر و از فاق تا تا رو یا زیر زانو، 2 سر در حالت استاندارد در نظر گرفته می شود.
همانطور که میدانید حالت قرارگیری بدن یک کاراکتر در حالت ایستاده بسته به میزان انعطاف پذیری فرد، می تواند حالت های بسیار گسترده ای داشته باشد. در اینجا یک نمونه را با هم بررسی خواهیم کرد. در تصویر 2، کاراکتر مردی را مشاهده می کنید که آناتومی بدن ایستاده پیچیدهی این کاراکتر، با احجام ساده، طراحی شده است که مرحله ای ضروری برای شروع روند طراحی است.
در طراحی این احجام ساده، باید به تناسبات مهم دقت داشته باشید. به طور مثال به عرض لگن توجه کنید که در نمای تمام رخ، تقریباً به اندازهی طول یک سر می باشد. همچنین توجه داشته باشید که بر طبق اصول، احجام در محل مفصل ها از یکدیگر جدا می شوند تا بتوان گستردگی دامنهی حرکتی را به نمایش گذاشت.
دقت کنید که استوانه های کشیده شده در محل ران و ساق پا هر کدام به اندازهی دو سر بوده و به دلیل اینکه کاراکتر را از دید ناظر میبینیم، در حالت کاملاً صاف سطح بالای استوانه ها نمایان خواهند بود. در این کاراکتر نیز چنین است به استثنای ران سمت راست که کمی به جلو حرکت کرده و مایل ایستاده است. همچنین در مکعبی که در بخش سر ترسیم شده به دلیل اینکه کاراکتر به پایین نگاه میکند، ضلع بالایی را میبینیم. لازم به ذکر است که برای طراحی این احجام سادهی سه بعدی، به خصوص به صورت ذهنی، نیاز است که به علم پرسپکتیو تسلط داشته و به اندازهی کافی در این زمینه تمرین کنید.
در طراحیآناتومی بدن ایستاده یک کاراکتر زن نیز نیاز است که همین مراحل را انجام دهید و ابتدا کلیت طرح را با احجام ساده طراحی کرده و رفته رفته جزئیات را به آنها اضافه کنید. به تفاوت های این احجام ساده شده در کاراکتر زن به خصوص در بخش های بالاتنه و میان تنه دقت کنید.
همچنین توجه داشته باشید که این کاراکتر کمی مایل ایستاده و این امر موجب می شود که مکعب های سر، بالا تنه و میان تنه به پرسپکتیو رفته و نسبت به نمای قدامی عرض کمتری داشته باشند. به علاوه، استوانه های ترسیم شده در محل بازوها و ساعدهای دست، به دلیل مایل بودن کاراکتر و دورتر بودن دست چپ نسبت به دست راست، از نظر ابعاد تفاوت اندکی با هم دارند.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید