آموزش طراحی آناتومی چهره
طراحی آناتومی چهره شامل جزئیات و ظرافت بسیاری است. کوچکترین اشتباه ها در طراحی آناتومی چهره، در نتیجهی کلی، تأثیر قابل توجهی خواهد گذاشت. بنابراین هنرجویان نیاز است که این ظرافت ها را فراگرفته و به اندازهی کافی تمرین کنند تا به نتایج زیبا در طراحی چهره برسند. در این مقاله به بخشی از این ظرافت ها اشاره می شود و شما هنرجوی عزیز میتوانید برای یادگیری تمام نکات مهم و لازم، در آموزش مجازی “اصول طراحی آناتومی چهره” که در آکادمی استاد رشیدی ارائه شده است، شرکت کرده و با رفع اشکال استاد بر روی تمرینات خود در طول دوره، به مهارت لازم برای طراحی ذهنی آناتومی چهره دست یابید .
توجه داشته باشید که در این مقاله، طراحی چهره هایی در نمای تمام رخ و در حالتی که چهره کاملاً به روبه رو نگاه می کند، به صورت مرحله به مرحله مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. به همین ترتیب در دورهی مجازی “اصول طراحی آناتومی چهره”، تمامی این مراحل در سه نمای تمام رخ، نیم رخ، و سه رخ و از سه زاویهی نگاه چهره به بالا، روبه رو و پایین بررسی شده اند.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
طراحی آناتومی چهره – آناتومی لب
برای طراحی لب لطفاً ترتیب مراحل زیر را در ذهن بسپارید. همانطور که می بینید ابتدا خط میانی لب را ترسیم می کنیم. خط میانی لب در هر طرف، از دو قوس در خلاف جهت هم تشکیل شده است؛ یک قوس بزرگتر رو به بالا و یک قوس کوچک تر رو به پایین. (مرحله 1) به همین ترتیب خط میانی لب را با قوس های مشابه (در حالت قرینه)، در طرف دیگر لب همچون مرحلهی 2 تکمیل می کنیم. سپس همانطور که در مرحلهی 3 مشاهده می کنید، شکل کلی لب در یک مستطیل قرار می گیرد.
دقت کنید که خط میانی لب در وسط این مستطیل قرار ندارد. به عبارتی لب بالایی کمی باریکتر از لب پایین ترسیم می شود. به علاوه در همین مرحله می توانید هفتی لب بالا و هلال وسط لب در نیمهی پایینی را نیز مشخص کنید. در مرحلهی 4 همان قوس های خط میانی لب را با شدت بیشتری برای نیمهی بالایی رسم می کنیم. در آخر با تکمیل خطوط نیمهی پایینی، شکل کلی لب ها تکمیل می شود. اما مرحلهی نهایی در طراحی سایه گذاری لبهاست که روش صحیح آن را در زیر مشاهده می کنید.
طراحی آناتومی چهره – آناتومی بینی
برای طراحی بینی مرحلهی اول ترسیم یک خط صاف و سه دایره است که مماس بر خط هستند. دایره وسط بزرگتر بوده و قطر دایره های کوچک هر کدام تقریباً برابر دو سوم دایرهی بزرگتر می باشد. در مرحلهی دوم حفره های بینی را همچون تصویر زیر، در فضای بین دایره بزرگ، دایره کوچک و خط افقی طراحی می کنیم. البته لازم به ذکر است که بینی افراد مختلف شکل متفاوتی دارد و جزئیاتی از جمله ابعاد حفره ها در افراد مختلف ممکن است کمی متفاوت باشند، اما کلیات طراحی بینی شامل همین مراحل می باشد.
در مرحلهی سوم خطوط کناری حفره های بینی را که بخشی از دایره های کوچک (مرحلهی اول) هستند، ترسیم می کنیم. در گام بعدی ترسیم خطوط عمودی بینی را شروع می کنیم که برطبق مرحلهی چهارم، دو خط مماس بر دایرهی بزرگ، خطوط بخش برجسته و روشنتر بینی بوده و دو خط کناری، بخش مایل و فرورفتهی بینی می باشد. در نهایت به تصویر تکمیل شده با سایه پردازی توجه کنید. خطوط سایه گذاری بر اساس ماهیچه های صورت می باشد. لازم به ذکر است که نحوه سایه گذاری بستگی به جهت منبع نور دارد. اما در نگارگری، عموماً نور به صورت گسترده در محیط (همچون نور خورشید)، در نظر گرفته می شود.
طراحی آناتومی چهره – آناتومی چشم
در آناتومی چهره برای طراحی چشم ابتدا همچون بخش های قبلی، یک خط صاف ترسیم می کنیم. دو قوس بالا و پایینی خطوط اصلی چشم را همچون مرحلهی اول، در جایگاه درست نسبت به خط رسم می کنیم. همانطور که مشاهده می کنید، این دوقوس محاط در یک مستطیل هستند. که خط ترسیم شده به عنوان خط میانی تقریباً در یک سوم عرض مستطیل قرار گرفته است. این دو قوس در نقاط E و F مماس با مستطیل هستند، که با طول مستطیل نسبت طلایی دارند.
دقت داشته باشید که محل قرارگیری نقاط E و F همیشه یکسان نیست و در افراد مختلف متفاوت است. اما در اینجا حالتی را به عنوان استاندارد (برای یادگیری اصولی طراحی) در نظر می گیریم. در مرحلهی دوم، یک قوس موازی با قوس بالای چشم ترسیم می کنیم که حجم بالایی چشم را نشان می دهد. مرحلهی سوم خطوط داخلی چشم را نمایش میدهد که یک بخش باریک را تشکیل میدهد. در مرحلهی چهارم، به نسبت عنبیه به صلبیه و در مرحلهی پنجم به نسبت مردمک به عنبیه دقت کنید.
توجه داشته باشید که برای طراحی درست ابعاد عنبیه، دوباره به مستطیلی که در مرحلهی اول رسم شد، احتیاج داریم. قطر عنبیه نباید از یک سوم پاره خط AB بیشتر در نظر گرفته شود. به علاوه از آنجایی که در نگارگری عموماً چشم ها خمار هستند، بخشی از عنبیه، در زیر قوس بالای چشم قرار می گیرد. مردمک نیز دقیقاً وسط عنبیه بوده و قطر آن متغیر است. در مواجهه با نور زیاد، مردمک چشم ها تنگ شده و در نور کم گشادتر میشوند. اما عموماً به اندازهی یک سوم عنبیه ترسیم می شود.
همچنین در مرحلهی چهارم طراحی آناتومی چهره شاهد تناسبات ابرو نسبت به چشم بوده و در مرحلهی پنجم خط زیرین چشم را می بینید که برآمدگی کوچک زیر چشم را نشان می دهد. در مرحلهی بعدی پلک های بالا و پایین را به ترتیب تصویر شش و هفت طراحی کنید تا در نهایت با سایه گذاری پایانی طراحی چشم در نمای روبه رو را به پایان برسانید. همانطور که قبلاً نیز به آن اشاره شد، خطوط سایه گذاری در بخش های مختلف صورت، بر اساس ماهیچه های صورت می باشند.
تناسبات کلی اجزای آناتومی چهره
برای طراحی آناتومی چهره های در نمای تمام رخ و روبه رو، ابتدا یک دایره و سپس بزرگترین مربع محاط در آن را ترسیم می کنیم. ضلع بالایی مربع، خط رویش مو، و ضلع پایینی مربع، خط بینی می باشد. همچنین ضلع راست و چپ مربع، برش های کنار سر هستند. در مرحلهی بعد، خط میانی مربع را همچون شکل 2 به عنوان خط ابرو ترسیم می کنیم. و در مرحلهی سوم، یک سوم از فاصلهی بین خط ابرو و خط بینی، خط چشم را رسم کنید.
همچنین خط چانه، به اندازهی فاصلهی خط ابرو تا خط بینی، در پایین دایره قرار می گیرد. در نهایت خط لب، در فاصلهی یک سوم اندازهی بینی تا چانه، ترسیم می شود. به مرحلهی چهار و تمامی خطوط اولیهی چهره، به صورت تکمیل شده دقت کنید.
همچنین دقت داشته باشید که گوش ها بین خط چشم و بینی ترسیم می شوند. عرض بینی یک چشم است. و فاصلهی کناره های چشم نیز، هرکدام به اندازهی نصف یک چشم می باشند. در مجموع پهنای صورت در این چهرهی ترسیم شده، (در امتداد چشم ها)، چهار چشم می شود که البته ثابت نیست و در افراد مختلف، متغیر است.
نتیجه گیری
در نهایت نیاز است که دوباره بر ضرورت تمرین بسیار در طول یک آموزش اصولی، تأکید شود. در صورت تمایل نیز می توانید در دورهی مجازی “اصول طراحی چهره” در آکادمی استاد رشیدی شرکت کرده و از رفع اشکال بر روی تمرینات خود بهره مند شوید.
نگارنده: آتوسا شعبانی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید