آموزش طراحی آناتومی گوش انسان
طراحی آناتومی گوش انسان مکانیزمی جهت شنیدن صوت و همچنین عامل مهمی در تعادل انسان است. عمل شنیدن و حفظ تعادل، از طریق یک آناتومی پیچیده و شگفت آور انجام می شود. آناتومی گوش از سه بخش خارجی، میانی و داخلی تشکیل شده است اما مشخصاً برای طراحی، بررسی تمام بخش های گوش انسان مورد نیاز نیست و ما تنها به بررسی بخشی از آناتومی خارجی گوش که نمایان است، اکتفا می کنیم.
گوش افراد همچون بخش های دیگر چهره، شکل های مختلفی می تواند داشته باشد اما با وجود این تنوع، از بخش های مشترکی تشکیل شده است. تصویر 1، برگرفته از مطالعات گستردهی Uldis Zarins دربارهی آناتومی انسان است که آناتومی گوش انسان را به بخش هایی مجزا تقسیم کرده است.
به یاد سپردن این بخش ها می تواند باعث درک بهتر شکل کلی و آسان تر شدن طراحی آناتومی گوش شود. در این مقاله تعدادی از نماهای گوش، در مواقعی که سر مدل، کاملاً صاف باشد (چرخش گردن نداشته باشد)، بررسی شده اند. توجه داشته باشید که برای یادگیری کامل چهره در نگارگری دورهای آنلاین توسط استاد رشیدی آماده شده که در سایت موجود است. در این دوره طراحی تمام اجزای چهره و ترکیب آن ها در نماهای مختلف را فراگرفته و تمرین می کنید.
در تصویر 1 همچنین اسامی بخش های مختلف گوش اضافه شده است. همانطور که می بینید گوش انسان از یک لبهی مارپیچی، آنتی هلیکس، حفرهی صدفی، تراگوس، آنتی تراگوس و نرمه تشکیل شده است که در همهی افراد مشترک بوده اما ممکن است شکل های متفاوتی داشته باشند. حفرهی گوش نیز در زیر تراگوس قرار می گیرد. برای طراحی آناتومی گوش در نماهای مختلف، نیاز است تا شکل این بخش های مختلف بررسی شده را در زوایای متنوعی از منابع تصویری، دیده و تمرین کنید. در زیر برخی از این زوایا بررسی خواهند شد.
“10 اصل کلی برای طراحی آناتومی انسان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان برای شما هنردوستان آوردهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
طراحی آناتومی گوش در نمای تمام رخ، نیم رخ و سه رخ چهره
بر طبق رویهی معمول مقالات چهره در سایت، اجزای مختلف در چهره در سه نمای تمام رخ، نیم رخ و سه رخ در نگاه روبرو بررسی می شوند (تصویر 2). به همین ترتیب، شکل ظاهری آناتومی گوش در این سه نما بررسی خواهد شد. در ابتدا به محل قرارگیری گوش توجه داشته باشید که حدوداً در ناحیه ای بین خط میانی چشم و خط زیرین بینی قرار می گیرد.
در نمای نیم رخ چهره، نمای تمام رخ از آناتومی گوش را می بینیم. در واقع همان نمایی که در تصویر 1 مشاهده کردید. در نمای تمام رخ، عموماً بخش کمتری از گوش در دید ما قرار می گیرد اما این موضوع کاملاً بستگی به شکل گوش دارد. اما دقت داشته باشید که در این نما برخی از برجستگی های درون گوش که در نمای تمام رخ گوش با سایه پردازی مشخص شده است، با وضوح بیشتری دیده می شود.
در تصویر 3 شکل گوش در نمای تمام رخ چهره را مشاهده می کنید. در این نما، برجستگی آنتی هلیکس کاملاً نمایان بوده و گاهی برجسته تر از هلیکس است. با دقت در تصویر 4، متوجه تنوع آناتومی گوش انسان در نمای تمام رخ چهره می شوید. در این تصویر می بینیم که شکل برجستگی بخش آنتی هلیکس نیز متفاوت است.
با توجه به اینکه تنوع گوش را در تصویر 4 دیدید، در نمای پشت سر نیز، بسته به میزان برجستگی گوش، حالت های مختلفی را شاهد هستیم. در تصویر 6، دو شکل مختلف از گوش را از نمای پشت سر مشاهده می کنید. در این تصویر جایگاه بخش های مختلف گوش، بر اساس همان تقسیم بندی که در طول مقاله از آن استفاده شد، مشخص شده است. در کمترین حالت، بخش هلیکس و نرمهی گوش در دید ما قرار گرفته و در بیشترین حالت چهار بخش هلیکس، آنتی هلیکس، حفره صدفی و نرمه آناتومی گوش، از نمای پشت سر قابل رؤیت هستند.
در تصویر 5 زاویه ای از آناتومی گوش انسان را در نمای سه رخ چهره مشاهده می کنید. مشخصاً تفاوت های گوش افراد در این نما هم تأثیرگذار بوده و به طور مثال میزان برجستگی گوش ها در شکل گوش در این نمای چهره مؤثر است. حتی ممکن است در برخی افراد نمای تمام رخ گوش را در نمای سه رخ چهرهی آنها ببینیم.
اما در این مثال خاص که از ابتدا بررسی شده است، در نمای سه رخ چهره، آناتومی گوش کمی مایل تر است. در نتیجه فضای کمتری از حفرهی صدفی گوش نمایان خواهد بود. برای دستیابی به مهارت کافی در طراحی گوش و یادگیری کامل اجزای مختلف آن، نیاز است که تمرینات خود را در زوایاهای بیشتری از چرخش سر، ادامه دهید.
نتیجه گیری
شکل آناتومی گوش انسان به حالتی است که در بهترین کیفیت ممکن صداها را بشنود. همانطور که تاکنون متوجه شدید، تمام گوش ها شکل کلی و اجزای مشترکی دارند و می توان گفت که در حالت کلی به شکل یک قیف پیچیده است که از برجستگی ها و فرورفتگی های مشخصی تشکیل شده است. به خصوص در بخش آنتی هلیکس بیشترین مقدار این برجستگی ها و فرورفتگی ها را شاهد هستیم.
امید است که این مقاله برای شروع مطالعات شما در مورد چهره و به طور خاص گوش انسان، مفید بوده باشد. در صورت تمایل به مطالعات بیشتر در زمینهی چهرهی انسان، می توانید در دورهی مجازی آکادمی استاد رشیدی با عنوان “اصول طراحی چهره” ثبت نام کرده و از آموزش های مفصل و جامع دوره بهره مند شوید.
نگارنده : آتوسا شعبانی
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید