آموزش نگارگری طراحی ابر به صورت حرفهای
آیا تا به حال می خواستید به دنیای جادویی ابرها وارد شوید؟ آیا تصویری از آسمان آبی و پر از ابرهای رنگارنگ در ذهنتان می تابد؟ بهترین راه برای خلق این تصاویر زیبا و طبیعی، آموزش نگارگری طراحی ابر است. با این آموزش فوقالعاده، شما میتوانید تکنیکهای خلاقانه را یاد بگیرید و بتوانید ابرهایی جادویی و بینظیر را بر روی کاغذ به تصویر بکشید.
آموزش نگارگری طراحی ابر یک تجربه هیجانانگیز و متفاوت است. با این آموزش، شما به عنوان یک هنرمند، از خلاقیت خود بهرهبرداری می کنید و با استفاده از ابزارهای حرفهای، ترکیب رنگها و حرکات طبیعی ابرها را به تصویر میکشید. همچنین، در این آموزش، با تکنیکهای پیشرفتهای همچون نمونه برداری از آسمان و تحلیل ساختار ابرها آشنا میشوید که به شما امکان می دهد تصاویری واقع گرایانه و فوق العاده بسازید.
آموزش نگارگری طراحی ابر یک فرصت بینظیر است تا با عمق و زیبایی آسمان آشنا شوید و هنر خود را در این زمینه به نمایش بگذارید. با این آموزش، شما می توانید از تجربههای جدید لذت ببرید و به دنیایی خیره کننده از هنر و خلاقیت در طراحی ابرها وارد شوید. پس همین حالا شروع کنید و هنرمند داخل خود را روشن کنید.
“16 آموزش نگارگری و طراحی آناتومی انسان و پرندگان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به نگارگری و طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
آموزش نگارگری طراحی ابر
آسمان و زیبایی های منحصر به فردش همواره در طی قرون و اعصار مورد توجه هنرمندان و موضوعی برای بروز هنر آنها بوده است. آبی آسمان بیکران، خورشید، ماه و ستارگان و ابرها همه از عناصر زیبای طبیعت هستند که ذهن خیال پرداز هنرمندان آنها را در طرح ها و نقوش مختلف به زیبایی ترسیم کرده اند.
در هنر نگارگری، طبیعت یکی از موضوعات اصلی هنرپرداری هنرمندان این عرصه است.
ابر نیز به عنوان یکی از عناصر طبیعت در جای جای این هنر زیبا و اصیل وجود دارد.
ابر در نگارگری
ابر یکی از اصطلاحات و شاخه های هفتگانه هنر نگارگری ایران است.
خطوط ابر مانند تا قبل از دوره معاصر به شکل های متفاوت از قبیل ابر واقعی، اژدها، سیمرغ، حیوانات افسانه ای، هاله دور سر انبیا… تصویر می شد. نگارگری طراحی ابر یا ابر چینی به جز در نگارگری گاه در نقشه قالی، طرح پارچه و زری، کنده کاری ظروف فلزی، گچبری و نقش کاشی نیز به کار رفته است، اما بیشترین کاربرد آن در نگارگری است.
ابر از سادهترین خطوط در نگارگری ایجاد می شود. خط و نقطه در نقاشی ایرانی به ویژه در طراحی اهمیت خاصی دارد به طور کلی خط در نقاشی ملل شرق عنصری مؤثر به حساب می آید اما به طور خاص خط در نقاشی ایران، چین، مصر، هند و ژاپن یکی از مهمترین عناصر محسوب می شود.
تا به ابر ننگریم و به طراحی آن دقت نکنیم متوجه نخواهیم شد که چرا نگارگری طراحی ابر یکی از قواعد نقاشی به حساب آمده است، گردش ها و تندی و کندی ها و نرمش ها را به طور کل در طراحی ابر می بینیم. اگر هنرجو طراحی ابر را خوب یاد بگیرد و تندی و کندی های ابرهای گوناگون را دریابد، ظرافت های طراحی و نقاشی را بهتر کسب می کند.
وقتی به خطوط و پیچ و قوس ها و دنباله های ابر در نقاشی مکاتب یا دوره معاصر می نگریم به نظر می آید که اینها خطوط و طرح های انتزاعی و خیالی از ابر هستند در حالیکه اگر به آسمان و چرخش ابرها خوب دقت کنیم و با دید هنری بیشتری آنها را دنبال کنیم، همان ظرافت ها و قوس و پیچ و خم دنباله های ابرها در نقوش و نگاره ها را می بینیم.
شکل پیچان ابر در نگارگری بسیار پرکاربرد است و در بخش های مختلف یک اثر مورد استفاده قرار می گیرد. در مکاتب مختلف نگارگری در آسمان و نقوش پارچه و لباس گاهی بر دیوارها و لوازم و اشیاء نقش می شود و در هر دوره به شکل های متفاوت ترسیم شده و شعله های ابرگونه در آثار مختلف دیده می شود.
این نقش و حالت گرد مانند آن در آموزش نگارگری طراحی ابر بیشتر از دوره ایلخانان مغول (مکتب تبریز اول)در نقاشی ایرانی رایج شد و البته ایرانیان به مرور به تکامل رسانده و با ذوق و سلیقه خو درآمیختند و با سبک های مختلف ارائه کردند.
در آثار مکاتب و قدما، نگارگری طراحی ابرهایی میبینیم با آسمانی به رنگ طلایی و ابرهایی با رنگ های خاکستری (نقره ای) یا آبی در تلفیق با رنگ سفید که در جای جای آسمان به شکل توده های کوچک و بزرگ پخش هستند و جداتر از سایر عناصر دیده میشوند و البته گاهی آسمان آبی رنگ با ابرهای سفید یا طلایی.
خطوط این ابرها غالبا با قلم گیری های ظریف مشخص شدند و دنباله کمی جدا از بخش مرکزی دیده می شود.
در آموزش نگارگری طراحی ابر در سبک های جدیدتر و آثار معاصر خطوط در هم تنیده تر هستند و مرکز و دنباله ها خطوط کاملا مجزا از هم، کمتر دارند و در طرح رنگی تندی و کندی ها بیشتر در غالب پیچش های محو شده در هم و در زمینه اثر دیده می شوند.
و همینطور که در خیلی از آثار معاصر از جمله آثار استاد فرشچیان به زیبایی میبینیم، ابرها در نقاط مختلف، بالا و پایین و روی بقیه ترکیب بندی طرح استفاده شده و در هم آمیخته با سایر عناصر دیده می شوند.
نکات نگارگری طراحی ابر
- در نگارگری طراحی ابر شامل دو قسمت مرکزی و دنباله است.
- با دایره ها و بیضی های کنار هم مرکز ابر، و خطوط منحنی کوتاه و بلند دنباله ابر را طراحی می کنیم، مرکز و دنباله با هم تلفیق و ساختار کلی ابر را تشکیل می دهند.
- شکل و فضاسازی اولیه در نگارگری طراحی ابر و جهت آنها باید مشخص و زیبا، و خطوط روان و ظریف باشد.
- مرکزی ها حول محور دایره و بیضی از کندی به تندی طراحی می شوند این چرخش یک دور و نیم بیشتر نباید باشد. بخش وسط (نقطه شروع) کندی و در خطوط چرخش ها، تندی می بینیم.
- خطوط دایره وار مرکزی ها در نگارگری طراحی ابر باید به گونه ای باشد که فاصله ها تقریبا در هر طرف یکسان به نظر برسد.
- چند بخش مرکزی کنار هم توده ابر را تشکیل می دهند و البته باید طوری کنار هم قرار گیرند که دو مرکزی دقیقا پشت هم و در یک جهت تکرار نشوند.
- دنباله ابر به صورت خطوط منحنی بلندتر و ادامه دار و شعله مانند است، در دنباله ابر فاصله بین تندی و کندی بیشتر است، یعنی تندی ها نازکتر و کندی ها ضخیم تر از حد معمول است.
- هر چه مرکز و دنباله ابر بیشتر در هم آمیخته و نزدیک شوند زیباتر هستند.
- اطراف خطوط اصلی منحنی های کوتاه و نزدیک، مماس و هماهنگ با حرکت حلزونی، شکل می گیرند. این خطوط پر کننده روشن تر و ظریفتر از خطوط اصلی هستند.
- در نگارگری طراحی ابر برای انسجام و زیبایی بیشتر باید انواع خطوط با تیرگی و روشنایی و پهنای مختلف داشته باشیم. به گونه ای که باید در هر طرح ۴ نوع خط نازک و روشن، نازک و تیره، پهن و روشن، و پهن و تیره دیده شود.
- در قسمت های مختلف فضای منفی طرح را سایه می زنیم تا فضای مثبت خودش را بهتر نشان دهد. سایه ها را باید روشن تر و با فشار کمتری از خطوط اصلی کار کرد.
در دوره های آموزشی طراحی ذهنی طبیعت در نگارگری، در آکادمی رشیدی شما می توانید طراحی عناصر طبیعت از جمله نگارگری طراحی ابر را کاملاً اصولی بیاموزید.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید