معرفی دوره و آموزش تکنیک تاش در نگارگری
مقدمه
تکنیک تاش در نگارگری، یک روش هنری جذاب است که هنرمندان را قادر می سازد تا با استفاده از خطوط و نقاط، اثرهای شگفت انگیزی را روی کاغذ به وجود آورند. این تکنیک که در اصل از هنر قدیمی شرقی الهام گرفته شده است، با ترکیب ظرافت و دقت در جزئیات، تصاویری واقع گرایانه و بسیار زیبا را به وجود می آورد.
تکنیک تاش در نگارگری، امکان استفاده از سایهها و نورها را در اثر ایجاد می کند و به هنرمندان این اجازه را می دهد تا با تنظیم میزان تاریکی و روشنی در طرح خود، عمق و احساسات بیشتری را به تصویر بدهند. با استفاده از این تکنیک، هنرمندان قادر خواهند بود تا جزئیات ریز و درشت تصویر را با دقت و هماهنگی بالا به تصویر بکشند و اثری واقع گرایانه و شگفت انگیز را به ارمغان بیاورند.
تکنیک تاش در نگارگری، یکی از جذاب ترین و مورد علاقه ترین تکنیکهای هنری است که هنرمندان از سطح مبتدی تا حرفهای می توانند از آن استفاده کنند. این تکنیک، فرصتی را برای بیان خلاقیت هنرمندان در جزئیات و ظرافتهای کوچک می سازد و اثرهایی بی نظیر و شگفت انگیز را روی کاغذ ترسیم می کند. بنابراین، اگر شما به دنبال یادگیری یک تکنیک هنری جذاب هستید که به شما امکان میدهد به تمرکز بالا و صبر زیادی نیاز داشته باشید، تکنیک تاش در نگارگری بهترین انتخاب است.
اگر تمایل دارید در دوره رایگان «تکنیک تاش در نگارگری» در سایت آکادمی رشیدی شرکت کنید، اینجا کلیک کنید!!!
تکنیک تاش در نگارگری
آیا تا به حال به نقاشی های زیبا و طرح های خیال انگیز نگارگری دقت کرده اید؟ طرح های رنگارنگ سرشار از طراوت و شادابی که نگارگران با ظرافت و زیبایی اجرا می کنند؟
میدونستین که شما هم می توانید بخشی از این طرح ها را به سادگی و با وسایل و امکانات معمولی با آموزش نگارگری یاد بگیرید؟ شما با استفاده از تکنیک تاش در نگارگری می توانید طرح ها و نقوش زیبا و دلخواه خودتون رو روی اجرام و متریالهای مختلف اعم از چوب و پارچه و سفال و شیشه و … اجرا کنید.
مطالبی که در زیر می خوانید نکاتی در مورد آموزش نگارگری تکنیک تاش در آکادمی رشیدی است که می توانید آنها را کامل و به طور عملی و اجرا شده نیز در ویدیو مربوطه به شکل مینی دوره رایگان مشاهده بفرمایید.
نکاتی در مورد تکنیک تاش در نگارگری
گیاهان، شاخه بوته، گل
این تکنیک در اجرای ساده طرح ها و عناصر مختلف از جمله گیاهان و بوته و شاخه های برگ دار یا گلدار و یا پرندگان و ترکیب بندی این عناصر با هم کاربرد دارد.
برای تمرین اولیه می توانیم از کاغذی که خیلی نازک نباشد استفاده کنیم. البته با کاغذ معمولی هم می توانیم تمرین را انجام دهیم.
برای رنگ هم نیاز به رنگ های حرفه ای یا گران قیمت نیست بلکه با رنگ و قلموی معمولی هم می شود کار را انجام داد و این تکرار و تمرین هست که کیفیت کار را بالا می برد، از رنگ گواش و اکریلیک و آبرنگ و مرکب می توانید استفاده کنید، البته در این دوره استاد رشیدی از رنگ اکریلیک استفاده می کنند.
برای کار ابتدا رنگ های مورد نیاز را در پالت می گذاریم ،پالت های سرامیک در دیرتر خشک شدن رنگ اکریلیک موثر هستند، (نکاتی در مورد خشک شدن رنگ اکریلیک را می توانید در بخش آموزش های رایگان آکادمی رشیدی مطالعه بفرمایید.)
برخی رنگ های مورد نیاز را می توانید با ترکیب سایر رنگ ها به دلخواه به دست آورید. رنگ ها باید کمی با آب رقیق شوند به حدی که غلظت آنها مانند رنگ گواش شود. رنگ غلیظ آکریلیک برای پوشش های خیلی زیاد استفاده می شود.
در تکنیک تاش در نگارگری بدون طراحی یا فقط با یک فضا سازی مختصر اولیه رنگ را مستقیم روی کاغذ قرار داده و طرح را اجرا می کنیم، که در مورد بوته و شاخه و گل همین فضا سازی مختصر هم چندان نیازی نیست.
برای ایجاد اثر موی قلمو را روی کاغذ به حالت افقی کامل می گذاریم و بعد به آرامی موی قلم را بر میداریم. می توانیم برای یک شاخه برگ از رنگ سبز و ترکیبات آن استفاده کرد. برگ ها را با یک یا دو حرکت قلمو می کشیم ، برگ های مختلف را با همین حرکت می توانیم اجرا کنیم.
شاخه ای دیگر را می توانیم با رنگ خاکستری فام دار (متمایل به آبی) همراه با سبز کشیده و برگ مورد نظر را نقش بزنیم. در هر دو طرف شاخه انشعاباتی خارج می شود که برگ با گل ها بر روی آنها قرار می گیرند.
با خواب قلم برگ های کوچک را ایجاد میکنیم. میتوانیم گلهای کوچک پنج پر را لایه لایه برگها اضافه کنیم، آنها را با قلموی کوتاه تر و گردتر که نوک تیزی نداشته باشد ایجاد میکنیم. فاصله گلبرگها را باید رعایت کرد تا به هم وصل نشوند و حول محور دایره کوچک وسط کشیده شوند.
در تکنیک تاش در نگارگری همچنین میتوانیم بوته های مختلف و زیبایی به سبک نگارگری اجرا کنیم. نکته ای که در کشیدن بوته ها وجود دارد این است که برگ ها در وسط پهن تر و بلندتر است و در اطراف برگ ها کوتاه تر هستند و همه به مرکز بوته وصل می شوند.
با خواباندن موی قلمو از نوک و بعد پهنای آن برگ را می کشیم. در لابه لای بوته ها می توانیم برگ های ظریف بلندتری با رنگ ملایم تری داشته باشیم.
برای کشیدن شاخه و گل، مانند قبل عمل کرده و سپس برای خود گل یک بیضی کشیده و در وسط آن نزدیک به پایین بیضی کوچکتری برای پرچم ها می گذاریم. بیضی بزرگ را تقسیم بندی کرده و بر اساس آنها گلبرگ ها را به همان طریق برگ ها، میکشیم. باید دقت داشت که گلبرگ ها بهم نچسبد.
در قسمت بالای بیضی گلبرگ ها بزرگتر و در قسمت پایین کوچکتر هستند چون در محور عمق به سمت پایین چرخش داریم. هر چه عرض موی قلمو بیشتر باشد برای کشیدن گلبرگ ها کار راحتتر می شود. این طرح ها را خیلی سریع و ساده می توان اجرا کرد.
این طرح های گل را روی شیشه پارچه، سفال، چوب سرامیک چرم و هر چیز دیگری می توان اجرا کرد.
برای ایجاد سایه روشن در هنگام ضرب قلم می توانیم قلمو را در یک رنگ زده و نوک آنرا در رنگ تیره بزنیم و قلم را روی کاغذ بخوایانیم تا برگ یا گلبرگها تیره و روشن شوند.
میتوان در یک شاخه برگ و گل و نیم گلهای کوچک را به شکل ترکیب مثلثی داشته باشیم.
پرنده ها
در این بخش ابتدا فضا سازی سر و بدن پرنده را مشخص می کنیم. پرنده را می توان در حال پرواز یا نشسته بر روی شاخه ای تصویر کرد اما در حال پرواز و با بال باز پرنده زیباتر می شود.
در اینجا نیز برای پر ابتدا نوک قلم و سپس پهنای قلم را روی کاغذ گذاشته و بلندی پر را کشیده و قلم را بر میداریم. پرهای کوچکتر را نیز با یک ضرب قلم ایجاد می کنیم.
برای پشت بال از رنگ های روشن تر استفاده می شود چون از نور بیشتری برخوردار است.
در تکنیک تاش در نگارگری نیاز نیست برای رنگذاری از زیر به رو آمده و از تیره به روشن حرکت کنیم. در اینجا قسمتی را که بیشتر میخواهیم خود را نشان دهد اول می کشیم.
بعداز کشیدن بال ها به سراغ سر پرنده و تاج آن رفته و بعد بدن پرنده را می کشیم، برای کشیدن تاج هم نوک قلم را روی کاغذ خوابانده و پرهای کوچکی می کشیم.
بال پرنده با رنگ های شبیه سایر قسمت ها اجرا می شود. ابتدا پرهای کوچکتر بال و سپس پرهای بلند و دایره وار بال را با خواباندن قلم و با ترکیب رنگ های مختلف می کشیم. و بعد هم پاها، انگشت وسط پا بلندتر و انگشت عقبی کوتاهتر است.
روی بدن پرنده می توانیم با رنگ سفید پرهای ظریف سینه پرنده را بکشیم.
در اطراف پرنده ها ابرهایی برای تزیین به شکل ساده با رنگ ملایم خیس در خیس ایجاد کرده و دور آن و ظرافت ها پر رنگتر اضافه کنیم.
در نهایت اینکه با ترکیب عناصر مختلف طبیعت می توانیم به سادگی طرحی زیبا نقش زتیم و با تکنیک تاش در نگارگری، طرح های خلاقانه زیادی را به تصویر بکشیم.
هنرجویان و هنردوستان عزیز میتوانید صفر تا صد آموزش نگارگری را در آکادمی رشیدی بیاموزید.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید