آموزش نگارگری فضا سازی
مقدمه
آموزش نگارگری فضا سازی یک هنر و فنون بصری است که از قدیم الایام تا به امروز، توانسته است جذابیت خاص خود را حفظ کند. این هنر به شما اجازه می دهد تا با استفاده از رنگ ها، نورها و فضاها، داستان های خلاقانه و زیبا را به تصویر بکشید. نگارگری فضا سازی یک راه برای بیان احساسات، انتقال ایده ها و ایجاد تجربه های بصری است که می تواند در هر زمینه ای از هنر و طراحی مورد استفاده قرار گیرد.
آموزش نگارگری فضا سازی یک فرصت فوق العاده است که به شما امکان می دهد تا با تکنیک ها و اصول پایه ای این هنر آشنا شوید. در این آموزش، شما با مفاهیم اساسی نگارگری فضا سازی آشنا می شوید و به شما نشان می دهد که چگونه از اجزای مختلف مانند رنگ، نور، فرم و فضا برای ایجاد ترکیبهای بصری قدرتمند استفاده کنید. همچنین، در این آموزش، شما با تکنیک ها و ابزارهای مختلفی که برای نگارگری فضا سازی استفاده می شود، آشنا می شوید و می توانید ایده های خلاقانه خود را به واقعیت تبدیل کنید.
آموزش نگارگری فضا سازی یک فرصت برای کشف خلاقیت و خلق آثاری منحصر به فرد است. با استفاده از این آموزش، شما قادر خواهید بود تا به چشم انداز جدیدی نگاه کنید و با استفاده از رنگ ها، نورها و فضاها، دنیای خاص خود را خلق کنید. بیایید با هم نگارگری فضا سازی را کشف کنیم و به دنیایی از خلاقیت و زیبایی وارد شویم.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
در هنر نگارگری هنرمندان بزرگ همواره در تلاش بوده اند تا با استفاده از نقش و رنگ الهامات خود را از عالم معنا و فضای معنوی جهان به تصویر بکشند . اساتید این هنر والا با آموزش نگارگری فضا سازی به شاگردان یک عمر تجربه خود را در اختیار انان قرار داده اند . این تجربیات نه تنها در حوزه طراحی نگارگری یا رنگ گذاری ان بوده، بلکه انتقال تجربیات معنوی نیز بوده است .
نگارگری ایرانی می تواند در افقی غیر از افق جهان مادی سیر کند و در عین حال که حرکات و حیات این دنیا را تصویر می کند ، جنبه ای از عرفان و شادی ها و لذات عالم ملکوت را نیز تصویر می کند .
در ادامه این مقاله باما همراه باشید تا ضمن اشنایی با مفهوم نگارگری فضا سازی ، با ارتباط فضا در آموزش نگارگری نیز اطلاعاتی کسب کنید .
آموزش نگارگری فضا سازی
فضا را می توان از دو منظر بررسی نمود . فضا از نظر بعد مادی و کمی ، و فضا از نظر بعد معنوی و کیفی . فضای مادی همان فضای مطلق ، نیوتونی یا کوانتومی است که شرح ان از حوصله این بحث خارج است . اما فضا از نظر معنوی همان فضای عالم مثال و درجات بالاتر از این دنیاست .
در آموزش نگارگری فضا سازی نکته قابل توجه برای هنرمندان و هنرجویان نحوه برقراری ارتباط بین این دو عالم است. زیرا فضاسازی در نگارگری با فضاسازی در دیگر رشته های هنر نقاشی بسیار متفاوت است.
فضا در لغت به معنی مکان است ، مکانی که شامل اشیا و اجرامی مادی است و با محیط پیرامون آن تعریف می شود. مهم ترین گام در فضا نیز ترکیب بندی است که هنرمند با استفاده از دید خود انچه هست را به تصویر می کشد. ترکیب بندی که در آموزش نگارگری فضا سازی استفاده می شود با چیدمانی متفاوت سعی درنمایش ارتباط بین عالم ماده و معنا دارد.
انواع فضا عبارت است از : فضای وهمی و واقعی ، فضای مثبت و منفی ، فضای حسی اکسپرسیو و فضای هم زمانی ، فضای کم عمق و فضای شلوغ و تزیینی. در نگارگری ایرانی فضاها همچون فضای خلوت و شلوغ ، تزیینی و حسی به همراه رنگ و مفهموم استفاده شده است. به این ترتیب هنگام آموزش نگارگری فضا سازی اساتید این حوزه می بایست به خوبی این مفاهیم را برای هنرجویان شرح داده و ترکیب بندی را با توجه به مفهوم فضا آموزش دهند.
در نگارگری هنرمند با کنار هم قراردادن فضا و زمان از دو بعد تصاویر به خوبه بهره می برد. فضاسازی به صورت تلفیقی از تجسم واقعیت و ابعاد بالاتر تجلی میابد. در کل اثر با حفظ انسجام موضوعی به صورت موازی چند مکان را از دو بعد در کنار هم به تصویر می کشد. به همین منوال و قایع و رویدادها در مکان و زمانی هم زمان فضا سازی می گردند.
در آموزش نگارگری فضا سازی هنرجو می آموزد چگونه بیننده و مخاطب را از عالم وجود مادی و حیات عادی به عالم وجدان و مرتبه عالی تر انسانی پیش ببرد. با ترکیبات مختلف فضا سازی همچون دایره ای ، اسپیرال ، مربعی و … و همنشینی رنگ ها و الوان مختلف کنار یکدیگر می توان فضا سازی را به اوج تکامل خود رساند.
این ترکیب بندی ها و فضاسازی ها و همنشینی آنها با رنگ های ابی ، فیروزه ای و طلایی صرفا از تبحر قلم هنرمند یا آموزش نگارگری وی نیست بلکه به شهود و ارتباط او با عالمی فراتر از عالم ماده بستگی دارد. همانطور که درک دنیا با دریافت اطلاعات از چشم سر شروع می شود ، درک عالم معنا نیز از باز شدن چشم دل شروع می شود. لذا هنرمندان باید به صورت همزمان روی هر دو وجه تمرین و ممارست نمایند.
هر چه از مکتب سلجوقی به سمت مکتب هرات پیش میرویم تفاوت ها در نگارگری فضا سازی بیشتر به چشم می آید. فضاسازی قبل از دوره هرات بیشتر متقارن بود. بدون زاویه دید ، بدون سایه. بدون حجم پردازی و در فضایی کاملا دو بعدی نمایش داده می شد. با رسیدن به مکتب هرات و مخصوصا در اثار استاد بهزاد تغییر کرد. صحنه ها قوی تر و پر تحرک تر شدند. طراحی ها تقارن کمتری داشتند و رنگ پردازی اهمیت بیشتری یافت. به این ترتیب فضاسازی معنوی بیشتر وارد نگارگری ایرانی شد.
با نزدیکتر شدن به دوره معاصر شاهد پر رنگ تر شدن ویژگی های مکتب هرات در نگاره ها هستیم. استاد فرشچیان با ترکیب عناصر اصلی این فضاسازی با هنر غربی توانستند ارتباط هنر ایرانی را با عالم معنا دو چندان به نمایش بگذارند.
در تکنیک نگارگری معاصر با استفاده از رنگ ها ، چیدمان عناصر اصلی ، اتصال دنیای مادی به عالم معنا شکل و شمایلی بسیار متفاوت از دوره های قبلی نگارگری یافت. برای یادگیری تکنیک معاصر نگارگری می توانید از آموزش نگارگری تکنیک استاد فرشچیان در آکادمی رشیدی بهره مند شوید.
در نگارگری برای نمایش مکان قوانینی وجود دارد. اگر هنرمند خواست تمام عناصر مربوط به مکان را در اثر خود از بین ببرد و عناصر را به صورت معلق به تصویر بکشد ، وزن و سنگینی اثر را از بین می برد. به همین علت فضا سازی و ترکیب بندی جزو اصولی پایه ای است که در آموزش نگارگری فضا سازی به هنرجویان آموزش داده می شود.
در عالم ماده محدودیت در محل و مکان موجودات و اشیا وجود دارد. هر عنصر با منطق این عالم باید در جای خود قرار گیرد. اما در عالم مثال ببینده با دید ذهنی خود یا موجودات و اشیا را در هر مکان و زمانی مشاهده کند. این دیدی است که لازم است هنرجو حین آموزش نگارگری بدست اورد.
سخن پایانی
به طور کلی فضا در نگارگری با مفاهیم عمیق و عرفانی گره خورده است. هنرمند با استفاده از مفهوم مکان در طبیعت و در دنیای مادی به خلق مفاهیم معنوی می پردازد. در آموزش نگارگری مخصوصا در سبک معاصر توجه به این نکته به هنرجویان و اساتید در اجرای اثار فاخر کمک شایانی خواهد کرد.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید