آموزش نگارگری انواع خطوط
مقدمه
خطوط، زبانی بصری هستند که در هر آثار هنری و طراحی، نقش بسیار مهمی ایفا می کنند. آنها قادرند احساسات، ایده ها و مفاهیم را به صورتی بصری بیان کنند و باعث ایجاد حس و هیجان در بین تماشاگران شوند. آموزش نگارگری انواع خطوط، یک فرصت استثنایی است که به شما امکان می دهد تا با تکنیک ها و اصول این هنر آشنا شوید و بتوانید با استفاده از خطوط، آثاری منحصر به فرد ایجاد کنید.
آموزش نگارگری انواع خطوط، شما را به دنیایی از خلاقیت و زیبایی میبرد. در این آموزش، شما با انواع خطوط و تأثیرات آن ها آشنا می شوید. از خطوط زاویه دار و تیز تا خطوط منحنی و نرم، هر نوع خطی که تصور کنید، در این آموزش پوشش داده می شود. همچنین، شما با تکنیکهای مختلفی که برای نگارگری با خطوط استفاده میشود، آشنا میشوید و میتوانید با این تکنیکها، آثاری خلاقانه و جذاب ایجاد کنید.
آموزش نگارگری انواع خطوط، به شما امکان میدهد تا با استفاده از این عنصر اساسی هنری، داستانهای خود را به تصویر بکشید. با ترکیب خطوط مختلف و ایجاد تناوب ها و تناسب های بین آنها، می توانید نقشه ها، پوسترها، لوگوها و غیره را طراحی کنید. بیایید با هم نگارگری انواع خطوط را کشف کنیم و به دنیایی از خلاقیت و زیبایی وارد شویم.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
مهمترین عنصر بصری در طراحی تجسمی خط است. وقتی تعدادی نقطه آنقدر بهم نزدیک باشند که نتوان آنرا تشخیص داد جهت و راستا پدید میآید و نقاط تبدیل به عنصر بصری دیگری به نام خط می شوند.
در زندگی روزمره و طبیعت خطوط بسیاری می بینیم که در زمینه های مختلف می توان از آن مثال آورد. خطوط روی لباس ها، ردیف صندلی های سینما ، آجرهای ساختمان ها ،سیم ها و تیر چراغ برق و درختان کنار خیابان همگی نمونه های از خط در اطراف ما هستند.
خط در هنر تجسمی نقش بسیار مهمی ایفا میکند. و بیشتر شکل ها و نقش ها با خط به وجود آمده و کامل می شوند.
آموزش نگارگری انواع خطوط
در نگارگری انواع خطوط، خطوط میتوانند عمودی باشند که در طبیعت به شکل تنه درختان و ساختمان های مرتفع دیده می شوند این خطوط مفهموم ایستادگی و مقاومت دارند.
خطوط افقی در طبیعت به صورت سطح زمین، خط افق یا پهنای دریا دیده می شوند و بیشتر مفهموم آرامش و اعتدال و سکون دارند.
نوع دیگر از خط، خطوط مایل هستند که در طبیعت به شکل کناره های کوه ، و سراشیبی دیده می شود، و در یک اثر تجسمی بیشتر برای تحرک و پویایی و عدم سکوت و ثبات به کار می رود.
خطوط منحنی در طبیعت به شکل امواج و پستی و بلندی زمین و حرکت جانوران دیده میشود. و بیشتر برای نشان دادن حرکت ملایم و مداوم و ملاطفت به کار گرفته می شود.
نگارگری انواع خط
آموزش نگارگری انواع خطوط در نقاشی ایرانی خصوصیات و ویژگی های خاصی دارد، خط شکل ها و فضاهای مختلف را از یکدیگر جدا میسازد. این ارزش های خطی بسیار بیشتر از سایر هنرهای تجسمی و سبک های نقاشی در نگارگری نمود دارد و خصوصیت نگارگرانه آثار را مشخص می کند.
از آنجا که آموزش نگارگری انواع خطوط جایگزین سایه روشن است و عهده دار القای حجم می باشد بسیار حائز اهمیت است و در همه جای آن کاربرد دارد. این القا به صورت ضخامت های مختلف خطوط صورت می گیرد.
نگارگران چه در طراحی با مداد چه کار با رنگ و قلمو بُعد کار و همه قوسها ، فرورفتگی و برجستگی ها و سایه ها را با خطوط ایجاد می کنند.
از این جهت نگارگری انواع خطوط به سه دسته تقسیم می شوند:
خطوط یکنواخت
این خطوط با یک ضخامت یکسان و یکدست کشیده می شوند. هدایت دست و مهارت استفاده از قلمو در این نوع خط بسیار مهم است.
خطوط یکنواخت نازک هستند و بیشتر در ترصیع جهت دورگیری اسلیمی ها و ختایی ها کاربرد دارد. (ترصیع یا جواهر نشان همان تذهیب های رنگی است.)
خطوط کند
خطوطی که شروع آنها ضخیم و پایان آن نازک است. به این ضخامت در خطوط کندی می گوییم.
هنرمند با استفاده از سرعت حرکت دست و فاصله نوک قلمو یا مداد آنرا ایجاد می کند.
خطوط تند
در این خطوط از نازکی به ضخامت می رسیم. به این نازکی خط تندی می گوییم. برای طراحی این خطوط سرعت دست کمتر و فاصله نوک مداد هم از کاغذ کمتر می شود.
- این خطوط تند و کند همه جا در آموزش نگارگری و همچنین در تشعیر به کار می روند. با استفاده از تندی و کندی خط شکل ها و فضا ها از هم جدا می شود. بیشتر هنرمندان در قلمگیری های سریع از خطوط تند و برای حرکت های آهسته و ضخیمتر از خطوط کند استفاده می کنند.
خطوط ترکیبی
این خطوط با سرعت یکنواخت ولی با ضخامت های متفاوت طراحی میشود از خطوط ترکیبی در منحنی ها مانند اعضای بدن انسان و حیوان ،لباسها و گلها و برگها استفاده میشود .خطوطی که دو سر آن ضخیم و وسط آن نازک باشد بیشتر برای آناتومی کاربرد دارند.
- خطوط متفرقه و بریده بریده نازک و ضخیم در طبیعت مانند سنگ و صخره کاربرد بیشتری دارند.
مجموعه این خطوط در کنار هم همراه با مهارت و احساس، بخش مهمی از ویژگی های نقاشی ایرانی را آشکار می سازد.
تمرینات اولیه آموزش نگارگری انواع خطوط
- در تمرین نگارگری انواع خطوط با استفاده از حرکت های دست یعنی حرکت از مچ یا شانه خطوطی مختلف را تمرین می کنیم. در تمرین خط یکنواخت دو نقطه در فواصل مختلف گذاشته و از یک نقطه به سمت نقطه دوم خط را وصل می کنیم بطوری که ضخامت خط در همه جا یکسان باشد. و خط صاف کشیده شود، این تمرین را در جهات مختلف ترسیم می کنیم.
- با تنظیم فشار دست انواع دیگر خطوط که دارای تندی و کندی هستند را اجرا می کنیم. با فشار کم ابتدا تندی و سپس کندی را می کشیم و بلعکس با فشار بیشتر ابتدا کندی و بعد تندی را می کشیم در هر دو حالت خط را رها یا پرت نمی کنیم تا انتها نوک مداد یا قلم روی کاغذ هست. این خطوط را در جهات و اندازه های مختلف و با قوس هم تمرین می کنیم.
- با کشیدن دایره و ایجاد شعاع های آن از مرکز دایره خطوط تندی و کندی و پهن و نازک را در جهات هم راستا یا مخالف هم کشیده و عمق ایجاد شده در مرکز دایره را می بینیم. این تمرین را با خطوط قوس دار هم می توان کشید.
- در تمرینات بعدی نگارگری انواع خطوط را ترکیبی با هم استفاده می کنیم به گونه ای که با یک حرکت بدون برداشتن قلم یا مداد مکث کرده و با تغییر فشار دست خطوط تند و کند را تا پایین می کشیم.
- قوس اسپیرال، برای این قوس ها در وسط با مرکز فشار و کندی ایجاد کرده و بعد در محور بیضی یا دایره ادامه می دهیم خطوط دایره و بیضی تندی هستند.
- تمرین نگارگری انواع خطوط مواج، این تمرین به ما می فهماند که همیشه در کشیدن خطوط نگارگری برجستگی ها و فرورفتگی ها کندی و و مابقی خطوط تندی و نازک هستند.به این ترتیب که در میان دو خط موازی خطوط مواج کشیده به نحوی که خطوط بین دو خط موازی تندی و خطوط متصل به خط های موازی کندی هستند.
- خطوط تندی و کندی کوتاه در هاشور زدن و سایه پردازی بسیار مهم هستند با تکرار سریع این خطوط کنار هم سایه ها ایجاد می شود و تیرگی و روشنی ها و حجم آنها به صورت منظم و متناسب با این خط ها مشخص می شود.
تمرین این خطوط برای هنرجویان آموزش نگارگری انواع خطوط بسیار مهم است از هر فرصتی برای انجام آن باید استفاده کرد. در این تمرین ها باید دست را آزادانه حرکت داد و سعی در تنظیم فشار دست با ریتم یکنواخت را داشت. سخترین کار در بخش اجرا به جز ترکیب مفردات می تواند ترسیم درست همین خطوط باشد.
با دانستن خطوط و استفاده از جهات مختلف آن می توان حجم های کاملی ایجاد کرد. دانش بکارگیری خطوط در جهات مختلف و اجرای تمیز آن در محل مناسب در ایجاد حجم از برگ و گل گرفته تا بدن پرنده ، آناتومی انسان و حیوانات و حتی چهره بسیار لازم است. و همین دانش و رعایت اصول و قواعد ساده اما مهم آن که با تمرین زیاد و مداوم حاصل میشود، باعث اجرای یک اثر نگارگرانه زیبا و لطیف و ظریف خواهد شد.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید