آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی
مقدمه
آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی یکی از مهم ترین و پرطرفدارترین روش های آموزش نقاشی است که برای هنرجویان و علاقهمندان به هنر بسیار مفید واقع می شود. این روش به شما کمک می کند تا با استفاده از رنگ های مختلف، جسمی را با زیبایی و شکوه رنگین کمانی تزئین کنید. این آموزش به شما اجازه می دهد تا با استفاده از تکنیک های مختلف، رنگ های مختلف را با هم تلفیق کرده و طرح های زیبا و خلاقانه ای ایجاد کنید.
در آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی، شما با استفاده از قلم، برس، رنگ های آبرنگ و چسب، به طراحی و رنگ آمیزی جسمی می پردازید. همچنین در این آموزش، به شما یاد داده می شود که چگونه با استفاده از رنگ های مختلف، جسمی را به صورت واقع گرایانه ترسیم کنید و به آن شکل و حجم بدهید.
این آموزش برای هر سطحی از هنرجویان قابل استفاده است و می تواند به عنوان یک راهکار بسیار خوب برای تقویت تخیل و خلاقیت شما در هنر باشد. به همین دلیل، این روش آموزشی بسیار محبوب و پرطرفدار در بین هنرجویان و علاقهمندان به هنر است.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی
رنگ یکی از جلوه های اصلی و ملموس و دل انگیز آفرینش است. رنگ در همه ابعاد زندگی و پیرامون ما جاری ست. و نور مهم ترین عامل در تشخیص رنگ ها است.
رنگ یکی از عوامل اصلی در ارتباط بصری با آثار هنری است. شناخت رنگ و تاثیر آن و به کارگیری درست رنگ ها و استفاده به جا و متناسب و هماهنگ رنگ، به معنای توانایی یک هنرمند و موفقیت اثر هنری رنگی است. هنرمند با ترکیب رنگ های متفاوت می تواند تاثیرات مختلفی را در آثار خود رقم بزنند و در تماشاگر احساسات متفاوتی را بوجود آورند.
در نقاشی ایرانی رنگ از عوامل مهم پویایی و زیبایی این هنر است. هرچند آثار نقاشی ایرانی که در آنها رنگ به کار نرفته نیز زیبا و چشم نواز هستند، اما آثار رنگی و اغنا و و تنوع رنگ ها و جایگذاری دقیق آنها توسط هنرمند، نگارگری را این چنین لطیف و خیال انگیز جلوه می دهد.
در نگارگری رنگ گذاری جسمی انواع رنگ ها و تکنیک ها استفاده می شوند. در قدیم هنرمندان انواع رنگ ها را با استفاده از متریال های طبیعی ساخته و استفاده می کردند.
این رنگ ها که رنگ های سنتی هستند از مواد گیاهی مثل پوست گردو، چای، پوست پیاز، زعفران و روناس و مواد معدنی مانند طلا و نقره، لاجورد، سرنج، شنگرف و اخرا و…ساخته می شدند.
نگارگران رنگ ها را روی کاغذهای دست ساز استفاده می کردند. رنگ های معدنی جسمی و رنگ های گیاهی روحی هستند.
همانطور که در تصویر بالا می بینیم از رنگ طلا برای آسمان و نقره برای جویبار و رنگ های دیگر دست ساز در عناصر استفاده شده است. (نقره به مرور زمان اکسید شده و تیره می شود).
نگارگری رنگ گذاری جسمی در زمان معاصر از رنگ های ساخته شده شیمیایی مانند گواش و آبرنگ و اکریلیک و رنگ های مرکبی استفاده می شود.
در نگارگری دو گونه رنگ گذاری و در واقع دو تکنیک جسمی و روحی وجود دارد.
در این مقاله به خصوصیات و چگونگی و کاربرد، آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی می پردازیم.
رنگ های جسمی
رنگ های جسمی رنگ هایی هستند با رنگدانه های درشت و نسبتاً غلیظ هستند با قدرت پوشانندگی بالا که بصورت یک لایه یکنواخت و تخت سطح کار را می پوشانند به گونه ای که پس از نگارگری رنگ گذاری جسمی چیزی از سطح زیرین دیده نمی شود.
رنگ های جسمی مات هستند و معمولا برای روشن تر شدن آنها، از رنگ سفید استفاده می شود.
در استفاده از رنگ های جسمی ابتدا از رنگ های تیره و سپس روشن تر استفاده می شود به نحوی که اول قسمت های تیره رنگ گذاری شده و بعد در انتها روشنی ها را کار می کنیم ولی در رنگ های روحی این روند برعکس است.
انواع رنگ های جسمی
گواش: گواش از رنگدانه های غلیظ تشکیل شده که در ساخت آن از صمغ عربی یا صمغ نشاسته استفاده می شود ولی صمغ نسبت به رنگدانه بیشتر است بنابراین گواش خیلی جسمی تر از آبرنگ است. حلال رنگ گواش آب است و حتی پس از خشک شدن نیز با آب باز شده دوباره قابل استفاده است و یا اگر روی سطحی کار شده باشد قابل پاک شدن است.
رنگ گواش را می توان در تونالیته های مختلف درست کرد و در شیشه یا پالت نگه داشت و پس از خشک شدن آنرا با آب رقیق کرد. با ترکیب رنگ های مختلف گواش رنگ های متنوعی می توان ساخت و یا با رنگ سفید رنگ های روشنتر متعددی تهیه کرد و پالت های زیادی رنگ آماده کار به دست آورد. که این مورد در تذهیب و سبک آثار قدما بسیار کارایی دارد.
این رنگ غیرشفاف است و روشنی آن تا حدی به سطی که روی آن کار می شود بستگی دارد. و پس از استفاده روی بوم زود خشک می شود. این رنگ را نباید خیلی ضخیم روی سطح کار گذاشت چون بعد از خشک شدن ترک خواهد خورد.
با توجه به اینکه گواش رنگ نسبتا غلیظی است و حلال آن آب است بطور عمده کاغذهای ضخیم و مقوا های مانند مقوای ماکت که قدرت جذب آب بالاتری دارند مناسب استفاده از گواش هستند.
رنگ روغن: از رنگدانه و روغن تشکیل شده و پوشانندگی بسیار بالا دارد، این رنگ به دلیل چرب بودن خاصیت دیرخشکی دارد. از روغن های مختلف مانند بزرک و کرچک و آفتابگردان و گردو در این نوع رنگ ها استفاده شده و حلال آن انواع تینر روغنی و تربانتبن است.
در نقاشی های کلاسیک اروپایی بسیار از تکنیک رنگ روغن استفاده می شد، در ایران نیز در عهد قاجار نقاشان بسیاری از این رنگ استفاده می کردند.
اما رنگ روغن در نگارگری رنگ گذاری جسمی کاربرد زیادی ندارد زیرا تفاوت هایی در نحوه قلمگذاری با رنگ روغن و سایر رنگ ها وجود دارد، با رنگ روغن نمی توان به راحتی پرداز که رکن مهم در نگارگری است را اجرا کرد و ظرافت ها و ساخت و ساز ایجاد کرد، بخصوص در زمان های گذشته که نگارگری تا سال ها در خدمت کتاب آرایی بوده است.
اکریلیک: رنگ اکریلیک در آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی، خصوصیت دوگانه ای دارد که هم رنگ روحی و هم جسمی محسوب می شود. آکریلیک ویژگی های هر دو حالت را دارد، هم به مانند گواش پوشانندگی کامل ایجاد می کند اما درخشنده تر از گواش است، و هم به مانند آبرنگ به صورت روحی و شفاف و با پوشانندگی خیلی کم کاربرد دارد. حلال رنگ آکریلیک آب است اما پس از خشک شدن دیگر در آب حل نمی شود.
در قدیم این رنگ وجود نداشت و در زمان معاصر است که نگارگران زیاد از این رنگ استفاده می کنند.
آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی با رنگ اکریلیک انعطاف پذیر درخشنده و ضد رطوبت است و روی هر متریالی می توان از آن استفاده کرد البته باید با دقت زیاد آنرا به کار برد زیرا پس از خشک شدن دیگر با آب ترکیب نمی شود.
آثار استاد فرشچیان از جمله آثاری است که از این نوع نگارگری رنگ گذاری جسمی در آنها زیاد استفاده شده است. استاد رنگ های متنوع و شفاف اکریلیک را در کنار هم به زیبایی ترکیب کرده و نقوش بی بدیلی را خلق کرده است.
در دوره آموزش نگارگری سبک استاد فرشچیان در آکادمی رشیدی این سبک با آکریلیک را می توانید اصولی با آموزش های استاد سمیه رشیدی یاد بگیرید.
از رنگ اکریلیک برای پوشاندن زمینه و همچنین برای ساخت و ساز و پرداز و صورت سازی می توان استفاده کرد و پس از خشک شدن آکریلیک روی سطح زمینه کار می توان رنگ های دیگری مانند گواش و آبرنگ را نیز به کار برد.
در استفاده از رنگ آکریلیک در نگارگری رنگ گذاری جسمی، بوم کار می تواند پالت ما باشد و رنگ ها روی سطح کار باهم ترکیب شوند و به راحتی می توان چند لایه رنگ را روی هم کار کرد و رنگ های زیر را تغییر داد.
نتیجه گیری
تکنیک نگارگری رنگ گذاری جسمی یکی از ارکان مهم در نگارگری است که به صورت های مختلف و با رنگ هایی مثل گواش و آکریلیک و رنگ های سنتی می توان آنها را اجرا کرد.
اهمیت آن از این منظر است که طرح های نگارگری عمدتا به شکلی هستند که زمینه کار و عناصر و ترکیب بندی باید پوشش کاملی از رنگ داشته باشند و سپس جزییات به آنها اضافه شود (به استثنای کارهایی که به شکل روحی و قلمگیری اجرا شده اند)بنابراین، این تکنیک در رسیدن به نقوش زیبا و اجرای طرح های مدنظر کاربرد فراوان دارد.
در آموزش نگارگری رنگ گذاری جسمی، رنگ های جسمی به شکل تخت، خیس در خیس و یا خیس در خشک استفاده می شوند.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید