آموزش نگارگری رنگ گذاری روحی
مقدمه
آموزش نگارگری رنگ گذاری روحی به عنوان یکی از مهم ترین و پرکاربردترین تکنیک های نگارگری، از دیرباز توسط هنرمندان و نویسندگان برای ایجاد اثرات عمیق و قوی در ذهن خواننده یا بیننده استفاده می شود. با این تکنیک، می توانید احساسات، افکار و حتی رویاهای خود را به صورت تصویری و با استفاده از رنگ های مختلف بیان کنید.
آموزش نگارگری رنگ گذاری روحی، به شما کمک می کند تا با استفاده از رنگ های مختلف، به نحو احساسیتر و شفاف تری بتوانید ایده ها و احساسات خود را بیان کنید. در واقع، با این تکنیک، شما می توانید به طور عمیق تری با خودتان آشنا شوید و درک بهتری از احساسات و افکار خود داشته باشید.
در این آموزش، شما با تمامی مفاهیم و تکنیک های نگارگری رنگ گذاری روحی آشنا خواهید شد. از جمله، نحوه استفاده از رنگ های مختلف در نگارگری، نحوه بیان احساسات و افکار خود به صورت تصویری، و همچنین نحوه استفاده از نور و سایه در نگارگری.
با آغاز این دوره آموزشی، شما به یک هنرمند حرفه ای تبدیل خواهید شد که می توانید با استفاده از نگارگری رنگ گذاری روحی، احساسات و افکار خود را به صورت بسیار شفاف و قابل فهم به دیگران منتقل کنید.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
آموزش نگارگری رنگ گذاری روحی
رنگ ها از ابزارهای مهم در خلق آثار هنری هستند. رنگ ها زنده اند، روح دارند و سخن می گویند و قدرت عجیبی در جلب توجه مخاطبان و بینندگان دارند و به راحتی می توان حس های مختلف را با استفاده از رنگ های متنوع انتقال داد. هنرمندان در عرصه های مختلف هنری با رنگ ها، رنگ آمیزی و بازی رنگها تصاویر ذهنی خود را به تصویر می کشند. دنیای خیال انگیز و رویایی رنگ ها هنر دوستان را به سمت آموزش و یادگیری هنرهای مختلف از جمله سبک های مختلف نقاشی سوق میدهد.
رنگ در نگارگری ایرانی نیز از ارکان مهم خلق آثار است رنگ ها و تنوع آنها در نگارگری جلوه های زیبا و دل انگیزی به این هنر اصیل بخشیده و همواره هنردوستان را غرق در تماشای این آثار می کند.
در نگارگری انواع رنگ ها و تکنیک ها به کار می رود که می توان به تکنیک آموزش نگارگری رنگ گذاری روحی و جسمی اشاره کرد. در این مقاله به خصوصیات نگارگری رنگ گذاری روحی و معرفی انواع مختلف رنگ ها در این تکنیک می پردازیم.
نگارگری رنگ گذاری روحی
تکنیک نگارگری رنگ گذاری روحی یکی از روش های رنگ گذاری در نگارگری است. رنگ های روحی با رنگدانه های ریز، شفاف و با پوشانندگی بسیار کم هستند و لایه نازکی بر روی کار ایجاد می کنند.
حلال این رنگ ها آب است و برای روشن تر شدن آنها نیز از آب استفاده می شود تا درخشندگی رنگ از بین نرود.
در نگارگری رنگ گذاری روحی از رنگ های روشن به سمت رنگ های تیره می رویم به نحوی که ابتدا رنگ های روشن را گذاشته و بعد برای تکمیل و جزئیات کار از رنگ های تیره استفاده می کنیم.
در قدیم هنرمندان انواع رنگ ها را از مواد طبیعی به دست می آوردند برای تهیه رنگ های روحی از مواد گیاهی مانند پوست گردو ،چای، پوست پیاز ،زعفران و روناس استفاده می شد و برای رنگ های جسمی از مواد معدنی مانند طلا و نقره ،لاجورد، سرنج استفاده میکردند.
در آموزش نگارگری، رنگ های روحی در ساخت و ساز، پرداز و قلم گیری و صورت سازی استفاده می شود پس از استفاده از رنگ های جسمی و و پوشاندن سطح کار و عناصر طرح، رنگ های روحی برای ایجاد جزئیات به کار می رود و در آثار قلمگیری با استفاده از رنگ های روحی خطوط مختلف با تندی و کندی های مختلف اجرا می شود که می توان آین تکنیک را روی کاغذ خشک یا از قبل خیس شده انجام داد.
در زمان معاصر رنگ های روحی و جسمی از مواد شیمیایی ساخته می شود رنگ ها روحی انواع مختلف دارند. مانند آبرنگ مرکب اکولین و آکرلیک که هم خواص روحی هم جسمی دارد.
آبرنگ
آبرنگ از پرکاربردترین رنگ ها در هنر نقاشی است که از آن می توان در سبک های مختلف استفاده کرد. آبرنگ ابزاری مناسب در ترسیم پدیده های طبیعی عناصر شهری طرحهای انتزاعی و یا در نقاشی ایرانی و نگارگری است.
رنگ های آبرنگ یا از رنگدانه های طبیعی مانند خاک رس و کانی ها و یا از رنگدانه های ترکیبی به دست می آیند و با ماده ای چسبی مانند صمغ عربی یا صمغ نشاسته به هم فشرده می شود.
حلال آبرنگ آب است و از آن برای روشن تر شدن رنگ هم استفاده می شود تا درخشندگی رنگ از بین نرود. آبرنگ به سه دسته آبرنگ خشک، تیوپی و مایع تقسیم می شود.
آبرنگ خشک به صورت بلوکی یا قرصی وجود دارد که خشک و سفت هستند و با آب باز می شوند آبرنگ تیوپی جز آبرنگ های مرطوب به شمار می رود و پر رنگتر از سایر نمونه های آبرنگ هستند. آبرنگ مایع به شکل محلول است.
در نگارگری از آبرنگ برای ساخت و ساز و ایجاد جزئیات صورت سازی، پرداز و قلم گیری استفاده می شود و در قسمت هایی که شفاف است و نیاز به پوشانندگی ندارد کاربرد دارد.
اکولین
ماده ای رنگی و از جوهر و رنگدانه ترکیب شده است شبیه به آبرنگ است ولی مستقیم از مواد رنگساز تهیه می شود و به صورت محلول است و نیازمند فرم دهی به شکل قرص یا تیوب نمی باشد کار با اکولین نیز شبیه آبرنگ است و در طراحی تصویرسازی و نقاشی خوشنویسی استفاده می شود.
مرکب
یکی دیگر از ابزار در نقاشی و نگارگری رنگ گذاری روحی است مرکب کربن سیاهی است که در ترکیب با سایر مواد ایجاد می شود به راحتی از قلم خارج شده و خطوط با تونالیته های مختلف رنگی ایجاد می کند. چینیان و مصریان قدیم قبل از همه مرکب استفاده میکردند و آن را از متریال های طبیعی به دست می آوردند.
امروزه مرکب با ترکیبی از دوده لاک الکل نوعی رزین و ثابت کننده ها در رنگ های مختلف ساخته می شود. مرکب به سه صورت مایع خمیری و خشک تهیه می شود حلال آن آب است و در استفاده از آن نکته مهم غلظت مرکب است برای کار با آب مرکب از کاغذهای ضخیم استفاده می شود که آب را به خود جذب کند. در نگارگری در قلمگیری و کار های تک رنگ می توان از مرکب استفاده کرد.
آکریلیک
اکریلیک رنگیست که هم خاصیت نگارگری رنگ گذاری روحی و هم جسمی دارد یعنی می توان در هر دو تکنیک از آن استفاده کرد.
اکریلیک هم قدرت پوشانندگی زیاد برای رنگ کردن سطوح زیرین را دارد و هم می توان مانند آبرنگ از آن برای ساخت و ساز و صورت سازی و قلمگیری و جزئیات استفاده کرد.
حلال رنگ اکریلیک آب است اما پس از خشک شدن دیگر در آب حل نمیشود بنابراین در هر دو تکنیک جسمی و روحی باید با دقت از این رنگ استفاده کرد.
رنگ آکریلیک از درخشان ترین رنگ های مورد استفاده در نگارگری است و به علت انعطاف پذیری و ضد آب بودن آن روی هر متریالی می توان از آن استفاده کرد در نگارگری معاصر بسیار زیاد از رنگ آکریلیک استفاده می شود. چون می توان با اکریلیک ،یک رنگ را در هر دو تکنیک نگارگری رنگ گذاری روحی و جسمی به کار برد.
به طور مثال در تصویر بالا که اثر استاد سمیه رشیدی است، صفر تا صد آن یعنی هم تکنیک نگارگری رنگ گذاری روحی و هم جسمی با آکریلیک کار شده زمینه کار و بخش هایی که نیاز به پوشانندگی کامل داشته از ویژگی جسمی آکریلیک و بخش های شفاف مانند شال و ابرها و بعضی از بال های پرندگان از خاصیت روحی اکریلیک استفاده شده است.
همچنین می توان این رنگ را در اجرای پرتره و صورت سازی به نحو احسن به کار برد. استاد سمیه رشیدی این تکنیک را شخصی سازی کرده و پرتره های مختلفی را با این سبک خلق کرده اند.
این تکنیک در یک ترم آموزشی مفصل توسط استاد رشیدی آموزش داده شده که می توانید آنرا در آکادمی رشیدی تهیه و آموزش ببینید.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید