آموزش نگارگری رنگ گذاری، ایجاد تصاویر واقعی
مقدمه
آموزش نگارگری رنگ گذاری یک هنر جذاب و مهیج است که به شما امکان می دهد تا با استفاده از رنگ ها و سایه ها، تصاویر واقعی و زنده ای را به وجود بیاورید. این هنر به شما این امکان را می دهد که با استفاده از تکنیک های مختلف، به تصاویر عمق و زندگی ببخشید و آنها را به چشمان دیدنی تر و جذاب تر تبدیل کنید.
آیا تا به حال به یک نقاش حرفه ای نگارگری رنگ گذاری را دیده اید و تعجب کرده اید که چطور می توانند با استفاده از رنگ ها و سایه ها، تصاویری زنده و واقعی را به وجود آورند؟ آیا شما هم علاقه مند به یادگیری هنر نگارگری رنگ گذاری هستید؟ اگر بله، پس این مقدمه برای شماست!
آموزش نگارگری رنگ گذاری، به شما این امکان را می دهد که با استفاده از رنگ های مختلف، نحوه ایجاد سایه و نور، نحوه تلفیق رنگ ها و ایجاد تنوع در آثار خود را یاد بگیرید. این هنر به شما ابزارهای لازم برای ایجاد تصاویر زنده و جذاب را در اختیار می گذارد و به شما امکان می دهد تا خلاقیت خود را در این زمینه به نمایش بگذارید.
پس اگر شما هم علاقه مند به یادگیری نگارگری رنگ گذاری هستید، با ما همراه باشید تا در این سفر جذاب و هیجان انگیز، با اصول و تکنیک های این هنر آشنا شوید و به یک نقاش حرفه ای تبدیل شوید.
“بیش از 40 دوره آموزش نگارگری با آکادمی رشیدی” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به آموزش نگارگری انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح دادهایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!
آموزش نگارگری رنگ گذاری
رنگ از پیچیده ترین و در عین حال ساده ترین پدیده های عالم است که در پیرامون ما در همه ابعاد زندگی جاریست. زندگی سرشار از رنگ و جلوه های رنگ است و اهمیت و نقش رنگ در زندگی مفاهیم مختلف و متنوعی از آن در ذهن ما زنده می کند.
نقش رنگ ها در زندگی و مسائل روزمره آنقدر قوی است که هیچگاه مفهوم رنگ ها را با یک واژه ناشناخته و غریب احساس نمی کنید و مفهوم آن به نظر آنقدر بدیهی است که انسان احساس می کند چیزهای زیادی از آن می داند هرچند نتواند تعریف خاصی از آن ارائه دهد. رنگ در هنر به طور خاص در هنر تجسمی عنصر اصلی کار هنرمندان است. هنرمندان به خصوص نقاشان برای ابداع آثار خود بیش از هر چیز از نگارگری رنگ گذاری استفاده می کند.
رنگ را در هنرهای تجسمی به سه مفهوم میتوان بیان کرد:
- .رنگ به عنوان عنصر تجسمی برای توصیف موضوع اثر و خصوصیات آن مثل ترسیم یک منظره طبیعی چهره، پیکره و یا هر موضوع دیگری.
- .رنگ به عنوان عنصری نمادین و و استعاری که معانی عمیق و درونی اثر و اجزای آن را به نمایش میگذارد مانند محتوای موضوعات اعتقادی مذهبی، اجتماعی و افسانه ای که کاربرد رنگ عموماً جنبه نمادین و سمبولیک دارد.
- استفاده از نگارگری رنگ گذاری برای به نمایش گذاشتن ارزش های درونی و زیبایی ها و تاثیرات خود رنگ، بدون در نظر داشتن ارزش های توصیفی آن.
ارزشهای بصری رنگ ها در هنر معاصر بیش از هر دوره دیگری مورد توجه هنرمندان قرار گرفته است.
تاریخچه کشف رنگ
این ابزار پرکاربرد برای اولین بار توسط نیوتن دانشمند انگلیسی در سال ۱۶۶۶ میلادی کشف شد او در یک آزمایش متوجه شد که وقتی نور سفید خورشید از یک منشور عبور داده میشود طیف رنگ به وجود می آید و ترکیب این نورهای تجزیه شده باعث ایجاد رنگ جدید می شود. یافته های او زمینه ساز به وجود آمدن چرخه رنگی که امروز می شناسیم شدند.
برای ساخت رنگ ها رنگدانه ها را بعد از پودر کردن با یک مایع مناسب ترکیب میکنند. سنگ های معدنی که دارای رنگدانه هستند ماده اولیه برای ساخت رنگ محسوب می شود این سنگ ها تبدیل به پودر شده و با یک سیال ترکیب می شود تا پوشش مناسب و زیبا را خلق کند. در گذشته از شیره درختان آب قند یا عسل یا برخی روغن های گیاهی به عنوان سیال استفاده می کردند.
با پیشرفت تکنولوژی پودرهای معدنی طبیعی یا صنعتی با سیال های مناسب ترکیب می شود و مایع نرم و یکنواختی را تشکیل می دهند برای سیال هم از مشتقات روغنی و زینی به عنوان مایع استفاده می شود، نگارگری رنگ گذاری ها طیف وسیع و گسترده ای دارند که با ترکیب کردن با هم ساخته می شوند.
انواع رنگ ها
رنگ های اصلی که شامل قرمز و آبی و زرد هستند منشأ همه رنگ های دیگرند. رنگ های فرعی از ترکیب رنگ های اصلی به دست می آید یعنی از ترکیب قرمز زرد و آبی رنگ های بنفش نارنجی و سبز به دست میآید یعنی از ترکیب قرمز و زرد نارنجی از ترکیب قرمز و آبی بنفش و از ترکیب زرد و آبی سبز به دست میآید.
رنگ های مکمل در آموش نگارگری رنگ گذاری با ترکیب رنگ هایی که در چرخه رنگ روبروی هم قرار می گیرند ساخته می شود یعنی رنگ سبز و قرمز، بنفش و زرد، آبی و نارنجی مکمل یکدیگر هستند. از ترکیب رنگ های مکمل خاکستری های فام دار به دست می آید.
از جهتی دیگر رنگ ها به دو دسته سرد و گرم تقسیم می شود رنگ های گرم شامل رنگ زرد قرمز نارنجی و رنگ های سبز آبی بنفش و سبز هستند رنگ های خنثی سیاه و سفید و خاکستری هستند تن خاکستری از مخلوط سیاه و سفید به دست می آید.
رنگ در نگارگری
در هنرهای سنتی ایران سه رنگ اولیه سفید سیاه و اکر مکمل چهار رنگ ثانویه سرخ و سبز و آبی است. هفت محدوده رنگ سفید، سیاه، اکر یا خاکی، سبز یا فیروزهای، آبی یا لاجوردی و کبود، قرمز یا شنگرف و اخرایی یا زرد، در هنر سنتی ایرانی تاثیرگذارترین و پرکاربردترین رنگها است.
هنرمندان قدیم با استفاده از نگارگری رنگ گذاری گیاهی و معدنی رنگ های متنوع روحی و جسمی را می ساختند و آنها را در آثار خود به کار می بردند در نگارگری دو تکنیک نگارگری رنگ گذاری وجود دارد که نگارگری رنگ گذاری جسمی و روحی هستند. که در دو مقاله جداگانه در آکادمی رشیدی به آموزش کامل آنها پرداخته ایم.
در تکنیک جسمی آموزش نگارگری رنگ گذاری به صورت یک لایه یکنواخت سطح کار را می پوشاند و پس از رنگ گذاری چیزی از سطح زیر دیده نمی شود رنگ ها در این تکنیک از رنگ دانه های درشت و نسبتاً غلیظ با قدرت پوشانندگی زیاد تشکیل شده در قدیم از مواد معدنی مانند لاجورد و سرنج و شنگرف و طلا و نقره با صمغ های طبیعی این رنگ ها را تهیه می کردند.
در زمان کنونی از مواد شیمیایی برای تولید رنگ ها استفاده می شود.
گواش، رنگ روغن و اکریلیک و برخی از رنگ های سنتی از جمله رنگ های جسمی هستند. حلال این رنگ ها آب است و برای زمینه کار و بخش هایی که نیاز به پوشاندن کامل با رنگ است استفاده می شوند.
نگارگری رنگ گذاری روحی با رنگدانه های ریز، شفاف و با پوشانندگی بسیار کم هستند و لایه نازکی بر روی کار ایجاد می کنند.
حلال این رنگ ها آب است و برای روشن تر شدن آنها نیز از آب استفاده می شود تا درخشندگی رنگ از بین نرود. در قدیم از عناصر گیاهی مانند پوست گردو و پیاز و روناس و زعفران این رنگ ها را بدست می آوردند.
در آموزش نگارگری رنگ گذاری روحی در ساخت و ساز، پرداز و قلم گیری وصورت سازی استفاده می شود پس از استفاده از رنگ های جسمی و و پوشاندن سطح کار و عناصر طرح، رنگ های روحی برای ایجاد جزئیات به کار می رود.
آبرنگ، مرکب و آکریلیک از جمله رنگ های روحی هستند.
رنگ گذاری در آموزش نگارگری
مراحل اصلی اجرای رنگی در کار آموزش نگارگری شامل رنگ گذاری، قلم گیری و پرداز است. پس از طراحی و انتقال طرح بر روی بوم اصلی کار، نوبت به اجرای طرح می رسد برای اجرای رنگی کار ابتدا باید رنگ گذاری انجام شود.
در نگارگری رنگ گذاری از سبک های مختلف و رنگ های متفاوت استفاده می کنیم. در رنگ گذاری جسمی از رنگ های گواش و اکریلیک و رنگ روغن استفاده می شود البته رنگ روغن در نگارگری چندان جایی ندارد و غالباً از رنگ های گواش و اکریلیک استفاده می شود.
معمولا مقواهای گرم بالا و مقواهای ماکت و انواع قلموهای سرگرد در بخش نگارگری رنگ گذاری کاربرد دارند.
سایر قلموها مانند قلموهای تخت، مثلثی، شمشیری ممکن است در بخشی از آثار و اجراها استفاده شود.
انواع روش های آموزش نگارگری رنگ گذاری
- تخت
- خیس در خیس
- خیس در خشک
- خشک در خیس
- خشک در خشک
منظور از خشک، غلیظ تر بودن رنگ و خیس، رقیق تر بودن رنگ است. در روش خیس در خیس هر دو رنگ رقیق هستند. خشک در خشک هر دو رنگ غلیظ هستند. برای خشک در خیس ابتدا رنگ غلیظ تر و سپس رقیق تر، و در روش خیس در خشک اول رنگ رقیق تر و سپس غلیظ تر استفاده می شود.
در این روش ها می توان رنگ ها را همزمان با هم استفاده کرد و یا اینکه رنگ اول را گذاشته و اجازه دهیم خشک شود و سپس رنگ دوم را اضافه کنیم. به این ترتیب می توان لایه های مختلف نگارگری رنگ گذاری را روی هم اجرا کرد. و در لایه های بعد جزییات تزیینی بیشتری نیز اضافه کرد.
در گذاشتن رنگ ها در سطح یا زمینه باید به این نکته دقت کنیم که لبه های رنگی که می گذاریم خشک نشود تا بخش بعدی رنگ را در هم محو و ترکیب کند و خط و لکه رنگ و آب باقی نماند و با ترکیب رنگ ها و حرکت خود به خودی رنگ روی بوم موج های رنگی و بافت های زیبایی ایجاد شود.
این نوع از نگارگری رنگ گذاری ها را به وفور در آثار استاد فرشچیان به زیبایی می بینیم.
با رنگ های گواش آبرنگ و اکریلیک این تکنیک ها را اجرا می کنیم، اما اکریلیک برای اجرای آنها از همه رنگ ها راحت تر و پرکاربردتر است. با آکریلیک انواع لایه ها با این شیوه ها را می توان روی هم بارها تکرار کرد.
همچنین با آبرنگ و اکریلیک می توان ساخت و سازها و پردازها را روی رنگ های جسمی ایجاد کرد.
- در استفاده از گواش رنگ ها را در پالت گذاشته و آب اضافه می کنیم ،غلظت رنگ باید به حدی باشد که اگر قلمو را در رنگ گذاشته و بالا بگیریم با مکثی کوتاه یکی دو قطره رنگ از قلمو بچکد. می توان همه رنگ های مورد نظر را در پالت ترکیب کرد و ساخت و یا اینکه بعضی از آنها نساخته و رو به بوم ترکیب کرده و رنگ های شفاف تری ایجاد کرد.
- برای استفاده از آکریلیک معمولا در پالت رنگ ها را نساخته و روی سطح مورد نظر اثر آنها را ترکیب می کنیم.
آموزش نگارگری رنگ گذاری تخت
در این روش رنگ یکنواخت و یکدست روی بوم یا عنصر مورد نظر گذاشته میشود. این رنگ گذاری تک رنگ است و در هر قسمت از کار یک رنگ استفاده میشود محدوده هر رنگ مشخص است .رنگ گواش مناسب برای این تکنیک است.
این سبک آموزش نگارگری رنگ گذاری در تذهیب و آثار قدما و مکاتب و بسیاری از نمونههای گل مرغ دیده می شود و در دوره معاصر هم برای طرح های سبک قدیمی تر این روش به کار می رود. غلظت رنگ باید طوری باشد که نه انقدر غلیظ باشد که ضخامت و پستی بلندی ایجاد کند و رد قلمرو بماند و نه آنقدر رقیق باشد که بعد از خشک شدن لک بیفتد و یا رنگ کاغذ معلوم شود.
در تذهیب می توانیم پالت های مختلف رنگ را ساخته و آماده برای کار نگهداری کنیم و این کار معمولاً با رنگ گواش انجام می شود.
در رنگ آمیزی گل مرغ در قدیم به صورت تک رنگ کار می کردند و پرداز ها را رنگی روی کار اضافه می کردند اما در دوره معاصر می توان ترکیب رنگ ها را روی سطح کار داشته باشیم و قسمت های تیره روشن ایجاد کرده و بعد پردازهای مورد نیاز را روی آن اجرا کنیم.
در کل رنگ زمینه باید کمرنگ تر باشد و بعد با پرداز پررنگ شود. برای پرداز و ساخت و ساز و قلمگیری آنها هم از آبرنگ استفاده می شود.
سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند
دیدگاهتان را بنویسید