• ورود به حساب کاربری
  • دوره های آموزشی
  • سبد خرید
  • گالری
  • درباره سمیه رشیدی
  • مقالات
  • شرایط آموزش
  • تماس با ما
  • ثبت نام ورکشاپ
  • خانه
  • درباره سمیه رشیدی
  • دوره های آموزشی
  • گالری
  • مقالات
  • شرایط آموزش
  • تماس با ما
0
وارد شوید

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه

3 اکتبر 2023
ارسال شده توسط hashem shakibaee
آموزشی

مقدمه

در زندگی روزمره ما، حرکت و استفاده از بازو و ساعد از جمله فعالیت‌هایی است که بدون آن نمی‌توانیم روزمره خود را به خوبی انجام دهیم. اما آیا تا به حال به فکر این بوده‌اید که این حرکات چگونه در انجام صحیح شانه تأثیرگذارند؟ طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. این طراحی همچون یک مهندسی دقیق، قطعات مختلف بدن را با هم هماهنگ می‌کند و به صورت همزمان و هماهنگ تأثیرگذاری می‌کند.

بازو و ساعد، از مهمترین قسمت‌های بدن هستند که در انجام حرکات روزمره و حتی ورزشی نقش اساسی ایفا می‌کنند. تعادل و هماهنگی در طراحی آناتومی بازو و ساعد، باعث ایجاد حرکت صحیح در شانه می‌شود. به عبارتی، اگر بازو و ساعد به درستی طراحی شوند و عملکرد صحیحی داشته باشند، شانه به خوبی قادر خواهد بود حرکت کند و ما را در انجام وظایف روزمره یاری خواهد کرد.

طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه تنها به فعالیت روزمره محدود نمی‌شود. در ورزش‌هایی مانند شنا، بدنسازی و والیبال، بازو و ساعد به طور مستقیم در نقشهای اصلی شانه قرار می‌گیرند. بنابراین، می‌توان گفت که طراحی صحیح آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه، بیش از هر وقت دیگری اهمیت دارد.

با درک صحیح طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه، می‌توان بهبود قابل توجهی در عملکرد جسمانی خود داشته و از مشکلاتی مانند درد و کشیدگی شانه جلوگیری کرد. به همین دلیل، مطالعه و آشنایی با این موضوع برای همه افرادی که به بهبود کیفیت حرکت شانه خود علاقه مندند، بسیار حائز اهمیت است.

“16 آموزش نگارگری و طراحی آناتومی انسان و پرندگان” : در این مقاله بلند، توضیحات و آموزش هایی راجب به نگارگری و طراحی آناتومی اعضای مختلف بدن انسان و پرندگان را برای شما هنردوستان شرح داده‌ایم. جهت مطالعه مقاله کلیک کنید!!!

طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه

مفصل شانه دامنه­‌ی حرکتی بسیار گسترده ­ای دارد. برای درک بهتر این مقاله پیشنهاد می­ شود که ابتدا مقالات ” آناتومی بازو و ساعد در حرکت (چرخش مچ)” و ” تغییرات آناتومی بازو و ساعد در دامنه‌­ی حرکتی آرنج” را بخوانید.

چون با وجود اینکه در این مقاله دامنه‌­ی حرکتی مچ و تأثیراتی که بر روی عضلات بازو و ساعد می­گذارد بررسی خواهد شد، اما به دلیل جمع­بندی کلی آخر مقاله و بررسی حرکات ترکیبی هر سه مفصل موجود در دست، از مطالب دو مقاله‌ی نام برده شده نیز استفاده خواهد شد. همچون دو مقاله‌­ی پیشین، ابتدا یک نگاه کلی به عضلات دست در حالت استراحت در چهار نما که در تصویر 1 مشخص شده است، داشته باشیم.

در انتها لازم به یادآوری است که برای آشنایی بیشتر با طراحی آناتومی بدن انسان و کاربرد آن در نگارگری ایرانی، آموزشی مجازی با عنوان “اصول طراحی آناتومی بدن انسان” در سایت موجود است که مطالب اصولی و مورد نیاز در این زمینه، با زبانی ساده توسط استاد رشیدی ارائه شده است. همچنین در تمام مراحل یادگیری و تمرینات از راهنمایی ها و رفع اشکال استاد بهره‌­مند خواهید شد.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه | تصویر 1

دامنه­‌ی حرکتی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه

ابتدا نیاز است که با دامنه‌­ی حرکتی مجاز مفصل شانه آشنا شویم که در طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه، محدوده­‌ی حرکتی برای ما مشخص باشد.

مفصل شانه مجموعه­‌ی بازو، ساعد و دست را قادر می ­سازد تا حول یک دایره­‌ی عمودی، به میزانی مشخص (که در شکل سمت چپ در تصویر 2 مشخص شده است)، حرکت کنند. کار دیگر این مفصل، چرخاندن این بخش ­ها حول یک دایره‌­ی افقی است. میزان مجاز این چرخش دایره ­ای را در سمت راست تصویر 2 مشاهده می ­کنید.

علاوه بر موارد گفته شده، آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه، دست را در دایره­ ای کوچک­ تر، حول محور خود می چرخاند. برای درک بهتر این حرکت چرخشی به تصویر 3 نگاه کنید. در سمت چپ این تصویر، شخص در نمای قدامی و در سمت راست، در نمای خلفی قرار گرفته است.

در حالت عادی دست ما در حالتی قرار می­ گیرد که کف دست به سمت بدن قرار دارد. در حداکثر چرخش مفصل شانه به سمت بیرون بدن (A)، کف دست به سمت جلو قرار می ­گیرید.

و در حداکثر چرخش مفصل شانه به سمت بدن (C)، کف دست به سمت بیرون بدن قرار می­ گیرید، در این حالت یک چرخش در مچ (در واقع دو استخوان ساعد) نیز انجام می­ گیرد.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
تصویر 2
آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
تصویر 3

تغییرات عضلات آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه

این بخش به بررسی عضلات بازو و ساعد بر روی سوژه­‌ی تصویر 3 می­پردازد. تفکیک رنگ­ ها در این بخش مشابه با تصویر 1، درنظر گرفته شده است. دقت داشته باشید که علاوه بر چرخش مفصل شانه، مشت کردن دست نیز در شکل عضلات تأثیر می­گذارد.

از جمله عضلات مهم در آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه که اثر آن در هنگام چرخش ­های مفصل شانه مشخص می­ شود، دوعضله­‌ی “اکستانسور مچ در طرف رادیال” و “براکیورادیالیس” می ­باشند که در کنار هم از پشت آرنج تا مچ دست کشیده شده است. برای درک بهتر تغییرات عضلات، می ­توانید دو تصویر 3 و 4 را به هم مقایسه کنید.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
تصویر 4

بررسی عضلات بازو و ساعد در حرکات ترکیبی مفاصل شانه، آرنج و مچ

در تصویر زیر حالت دست ­ها به صورتی است که می­ توانیم حرکت­ های ترکیبی مفاصل شانه، آرنج و مچ دست را در کنار هم مرور کنیم. تصویر 5 به بررسی چرخش مفصل شانه حول یک دایره­‌ی افقی در نمای دو بعدی اختصاص دارد. در این تصویر حرکت یک دست به عقب را می ­توانید ببینید.

در تصویر 6 تمام حرکت­ ها و چرخش ­های موجود در هر سه مفصل نشان داده شده است. مفصل شانه موجب حرکت هر دو دست به سمت بالا (هم­سطح با شانه­ ها) شده است. این حرکت با رنگ آبی مشخص است. حرکت ساعد به سمت داخل با استفاده از آرنج را با رنگ قرمز می­بینید.

حرکت مچ را نیز در این تصویر مشاهده می­ کنید که چرخشی حول محور (Y) دارد. در نهایت تصویر 7 عضلاتی را که در این حالت خاص قرارگیری دست­ ها نمایان هستند، با تفکیک رنگی مشابه با تصویر 4 مشخص کرده است.

تا اینجا اصلی­ ترین نکته که در طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه متوجه شدیم، این است که برخی عضلات تأثیرات آشکارتری در حرکت این بخش ­ها دارند. از جمله‌­ی این عضلات دو عضله­‌ی مهم “براکیورادیالیس” و “اکستانسور مچ در طرف رادیال” هستند که با رنگ آبی و سبز در تمام تصاویر مشخص شده ­اند.

عضلات آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه، در کنار هم از پشت آرنج تا انگشت شست کشیده می­ شوند و به دلیل برجستگی در چرخش­ ها غالباً مشخص می ­شوند. البته میزان نمایان بودن آن­ها به عضلانی بودن دست افراد بستگی مستقیم دارد و گاهی همچون تصاویر 3 و 4 به شکل یک خط مشخص هستند و گاهی همچون تصاویر 5 تا 7 با وضوح بیشتری دیده می ­شوند.

از عضلات مهم دیگر که در طراحی خود باید به آن توجه کنید، عضلات “سه سر” و “دو سر” بازو و عضله‌­ی “دلتوئید” در شانه هستند که به میزان متفاوت در افراد مختلف با حرکت دست نمایان می ­شوند.

توضیحات بیشتر درمورد تغییرات عضلات بازو را می ­توانید در مقاله­ ای دیگر در همین سایت با عنوان “تغییرات عضلات بازو و ساعد در دامنه ­ی حرکتی آرنج” مطالعه کنید.

در نتیجه در صورتی که تمایل داشته باشید که طرح شما به واقعیت نزدیک ­تر باشد، سعی کنید به محل این پنج عضله‌ی نام برده شده در طراحی دست توجه کنید. و همواره تصوری سه بعدی در دهن خود از این عضلات داشته باشید.

سخن آخر اینکه نگران پیچیدگی مطالب نباشید و مطمئن باشید که با هر بار تمرین به میزان قابل قبولی به مهارت طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه،آرنج و مچ نزدیک می ­شوید.

همچنین لازم به ذکر است که تمام مطالب مورد نیاز برای “طراحی اصولی آناتومی بدن انسان” در دوره ­ای با همین عنوان توسط استاد رشیدی به زبانی ساده و قابل درک، در ویدیوهایی تدریس شده است و به صورت یک دوره­‌ی مجازی پس از ثبت ­نام، در اختیار شما قرار می ­گیرد.

به علاوه یکی از نکته ­­های قابل توجه دوره­ های آموزشی موجود در سایت، این است که تمرینات شما در تمام مراحل در طول دوره، توسط استاد رشیدی رفع اشکال می­ شود و به این ترتیب شما از راهنمایی­ های استاد بر روی تمرینات خود و همچنین هم ­دوره‌­ای­ های خود بهره­مند می ­شوید.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه | تصویر 5
آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
تصویر 6
آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه توسط استاد سمیه رشیدی
تصویر 7

تغییرات عضلات قدامی انسان در دامنه حرکتی مفصل شانه

آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه در برخی از عضلات و استخوان ­های بالاتنه تأثیر گذاشته و موجب تغییراتی می شود. در تصویر 8 به اسکلت­بندی و عضلات بالاتنه در نمای قدامی توجه کنید. در این نما، عضله­‌ی سینه ­ای به دلیل حرکت مفصل شانه دچار تغییر شکلی محسوس می ­شود. این تغییر شکل­ در تصویر 9 مشخص شده است.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه
تصویر 8
آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه
تصویر 9

تغییرات استخوان­ بندی خلفی انسان در دامنه حرکتی مفصل شانه

نمونه ­ای از تغییرات اسکلت­بندی بالاتنه بر اثر حرکت مفصل شانه، که در طراحی این بخش تأثیرگذار می­ باشد، استخوان کتف است. در تصویر 10 استخوان کتف را در موقعیتی که مفصل شانه در حالت استراحت است، مشاهده می­ کنید. همان­طور که در تصویر می­ بینیم، در بخش خلفی بالاتنه­‌ی انسان، دو استخوان کتف وجود دارد. این دو استخوان­ شکلی مثلثی دارند و از دو طرف، نزدیک شانه ­ها قرار گرفته و به استخوان­ های بازو و ترقوه مفصل می­ شوند.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه
تصویر 10

آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه موجب جابه­ جایی کتف به صورتی که در تصویر 11 نشان داده شده است، می شود. همان­طور که می ­بینیم دو کتف گاهی به هم نزدیک و گاهی از هم دور می­ شوند. علاوه بر این بر اثر برخی از حرکات مفصل شانه، تغییر زاویه ­ای چند درجه ­ای را در استخوان کتف می­ بینیم.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه
تصویر 11

در اینجا ممکن است این سؤال در ذهن ایجاد شود که شناخت این جزئیات چه تأثیری در طراحی ما خواهد داشت؟ پاسخ این سؤال در تصویر 12 مشخص است. در این تصویر به وضوح تغییرات استخوان­ کتف و نمایان شدن آن بر اثر حرکات شانه را می­ بینیم.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانه
تصویر 12

تغییرات عضلات خلفی انسان در دامنه حرکتی مفصل شانه

تغییرات عضله­‌ی ذوزنقه در دامنه حرکتی مفصل شانه:

بدیهی است که حرکات مفاصل شانه در عضلات بخش خلفی بالاتنه نیز تغییرات آشکاری را ایجاد خواهد نمود. از جمله‌ی این عضلات، عضله‌­ی دوزنقه ­ای است که در تصویر 13 تغییرات آن را در حرکات مختلف مفصل شانه می­ بینیم.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانهر
تصویر 13

تغییرات عضله­‌ی پشتی بزرگ در دامنه حرکتی مفصل شانه:

در این بخش نیز با عضله­‌ی مهم دیگری در نمای خلفی بالاتنه، به نام “عضله­‌ی پشتی بزرگ” و تغییرات آن بر اثر دامنه‌ی حرکتی متنوع مفصل شانه، آشنا می­ شویم. برای شناخت این تغییرات، تصویر 14 را با دقت بررسی کنید.

آموزش طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت شانهر
تصویر 14

 نگارنده : آتوسا شعبانی

سئو شده توسط شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند

برچسب ها: آکادمی رشیدیآناتومی بازوطراحی آناتومیطراحی آناتومی دست
قبلی تغییرات طراحی آناتومی بازو و ساعد در حرکت آرنج
بعدی آموزش نگارگری پرتره چهره به صورت حرفه‌ای

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • آموزشی
  • اطلاعات عمومی
  • بدون دسته بندی
محصولات
  • آموزش نگارگری تکنیک فرشچیان آموزش نگارگری تکنیک فرشچیان
    8,400,000 تومان
  • دوره درآمدزایی اصولی از نگارگری دوره درآمدزایی اصولی از نگارگری
    8,000,000 تومان
  • آموزش نگارگری پرتره چهره به صورت حرفه‌ای (به شیوه شخصی) آموزش نگارگری پرتره چهره به صورت حرفه‌ای (به شیوه شخصی)
    5,500,000 تومان
  • آموزش نگارگری طراحی آناتومی در 4 ترم آموزش نگارگری طراحی آناتومی در 4 ترم
    4,100,000 تومان
جستجو برای:
پشتیبانی
پشتیبانی
Facebook-f Instagram
دسترسی سریع
  • خانه
  • درباره سمیه رشیدی
  • مقالات
  • تماس با ما
  • سوالات متداول
آموزش ها
  • آموزش مجازی طراحی نگارگری
  • آموزش های کوتاه رایگان
ارتباط
  • ارسال تیکت پشتیبانی
  • 09158964195
  • rashidinegargar@gmail.com

فیبی شده توسط فیبی لند

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://academyrashidi.com/?p=17011
مرورگر شما از HTML5 پشتیبانی نمی کند.